Juniorské mistrovství Evropy v jachtingu pod záštitou prezidenta republiky

Eva Skořepová | 20.05.2024

Lipenská přehrada, konkrétně Jachetní klub Černá v Pošumaví, bude druhý červnový víkend 6.–9. 6. 2024 hostit juniorské mistrovství Evropy v jachtingu, kterému poskytl záštitu prezident České republiky Petr Pavel.



 
Závodit se bude v olympijských lodních třídách 49er a 49erFX a v lodní třídě 29er, přičemž k dnešnímu dni pořadelé evidují více než 130 závodníků z 16 států světa, mezi nimiž nechybí účastníci například z Argentiny nebo Japonska. 
 

 


Pro české diváky bude zajímavá především lodní třída 49erFX, v níž se koncem dubna posádka Zosia Burska- Sára Tkadlecová nominovala na Olympijské hry v Paříži.
 

 

 


Nejen olympioničku Sáru Tkadlecovou, ale i medailisty z mistrovství světa lodní třídy 29er bude možné v tomto termínu na Lipně vidět na těchto akčních dvouposádkových skifech. 
 
Naplánováno je v průběhu čtyř závodních dní celkem 12 rozjížděk, které trvají přibližně 30 minut. Přihlásit se stále ještě můžete zde: https://www.sailing.cz/prihlasky/241301

 
Závod je pořádán za významné podpory Jihočeského kraje a dalších partnerů, kterými jsou společnosti ČEPS a.s., Mercedes-Benz Milan Král a.s, VT project s.r.o., Bohemia Apple, družstvo a Pekárna Srnín s.r.o.
 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Olympic Hopes Regatta 2024 pro třídy Optimist, RS Feva, ILCA 4, 6 a 7 se pojede v Balatonfüred...

Poslední volná loď SALONA 46 a volná místa ve třídě HANSE 418.

Zveme všechny příznivce  jachtingu, aby s námi přivítali naše skvělé jachtařky a oslavili spol...

V pátek 5.4.2024 byly zveřejněny webové stránky 28. České námořní rallye – Mistrovství ČR One ...

RO ČSJ Ústecký a Libercký kraj pořádá ve spolupráci s Trenérsko-metodickou komisí ČSJ školení ...

Zobrazit všechny články


nahoru