ZÁPIS Z KVĚTNOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ 2024

Dana Dvořáková | 17.05.2024

Čtvrtek, 16. května 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams


Přítomni:

Výkonný výbor (VV):              Jiří Hýža (JH) (nepřítomen 13:00-13:22), Marek Pavlovský (MP), Petr Přikryl (PP), Martin Soušek (MS), Radim Vašík (RV)

Generální sekretář ČSJ:          Dana Dvořáková (DD)

Kontrolní komise:                   -

Hosté:                                       Eva Skořepová (ES)

Omluveni:                                 Petra Kafková (PK)

 

 

Výsledky hlasování per rollam ze dne 29. 4. 2024.

 

RV – dle dohody na dubnovém zasedání VV ČSJ předložil RV ke hlasování per rollam návrh smlouvy o vedení účetnictví a poskytování služeb s účetním Účetnictví SaS, s.r.o.

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje znění návrhu smlouvy o vedení účetnictví a poskytování služeb s účetním Účetnictví SaS, s.r.o., IČ 285 39 401 s účinností od 1. 5. 2024, které je přílohou tohoto usnesení a pověřuje předsedu VV ČSJ k podpisu této smlouvy.

Výsledky hlasování: pro: JH, ŠN, MP, PP, RV                      proti: 0; zdržel se: MS

Návrh usnesení byl schválen. 

 

 

(i)      Projednání zápisu z předchozího zasedání VV ČSJ a kontrola úkolů
 

Zápis z dubnového zasedání Výkonného výboru byl jednohlasně schválen bez připomínek.

 

K úkolu 20-14 (Vytvořit poptávku a zajištění nabídek pojištění činností a majetku ČSJ a jeho členů):

Úkol trvá. JH informoval, že na webu ČSJ v záložce „Pojištění“ byl pro členy ČSJ spuštěn systém on-line cestovního pojištění do zahraničí. Dále JH informoval, že stále probíhají jednání o podmínkách s pojišťovnou Pantaenius ohledně pojištění lodí z provozu plavidla pro členy ČSJ.

 

K úkolu 23-18 (Objednat systém sledování pro čtyři auta Mercedes a pro jedenáct svazových člunů od firmy AutoGPS.): Úkol zrušen z důvodu nedostatku financí svazu na tento projekt.

 

K úkolu 24-04 (Vyplatit reprezentantům zbývající zálohy pro RD 24 a RD 28 dle budgetů přidělených do 30. 4. 2024): Úkol trvá. MS informoval, že vyplácení zbývajících záloh pro RD 24 a RD 28 dle budgetů přidělených do 30. 4. 2024 probíhá průběžně.

 

K úkolu 24-05 (Publikovat vypsání veřejné soutěže na pořadatelství MČR na moři pro rok 2025 v kategorii One design a na pořadatelství MČR mládeže v roce 2025 na webu ČSJ a dále vyzvat všechny tradiční pořadatele MČR na moři a MČR mládeže k zaslání přihlášek):

Úkol splněn. DD informovala, že vypsání veřejné soutěže na pořadatelství MČR na moři pro rok 2025 v kategorii One design a na pořadatelství MČR mládeže v roce 2025 bylo na webu ČSJ zveřejněno a všichni tradiční pořadatele MČR na moři a MČR mládeže byli vyzvání elektronicky k zaslání přihlášek.

 

 

(ii)    Sportovní úsek ČSJ


Výkonný výbor ČSJ gratuluje windsurfařce Kateřině Švíkové a posádce 49er FX Zofii Burské a Sáře Tkadlecové ke kvalifikaci na olympijské hry 2024 v Paříži, kterou si zajistily na Last Chance Regattě v Hyéres.

 

1)      informace z komise vrcholového sportu

 

ŠN – podal informace o činnosti Komise vrcholového sportu za květen 2024. Zápis o činnosti KVS za květen je přílohou tohoto zápisu.

Výkonný výbor vzal předložené informace na vědomí.

Výkonný výbor obdržel informaci, že Karel Lavický ukončil jachtařskou kariéru. Výkonný výbor tímto Karlovi Lavickému velmi děkuje za jeho vynikající dlouholetou reprezentaci ČR v jachtingu a přeje mu mnoho dalších úspěchů v jeho budoucím osobním životě.

ŠN – podal informace z proběhlého jednání s ředitelkou VSC Victoria Lenkou Kovářovou, které se konalo dne 15. 5. 2024. ŠN získal informace o možnostech prohloubení spolupráce v rámci rezortu VSC Victoria.

 

2)      informace z komise mládeže, činnost SCM a SpS

 

PP – podal informace o činnosti družstev SCM a SpS. Zprávy trenérů SCM a SpS za duben jsou přílohou tohoto zápisu. KM se od posledního Výkonného výboru nesešla.

 

3)      informace trenérsko-metodické komise a jachtařské akademie

 

Nebyly předloženy žádné informace.

 

4)      informace z jednání sportovního úseku

 

ŠN – podal informace z dvou jednání Sportovního úseku ČSJ, která se konala 2. 5. a 14. 5. 2024 prostřednictvím MS Teams. Zápisy z obou jednání SÚ ČSJ jsou přílohou tohoto zápisu.

VV obdržené informace vzal na vědomí.

 

Výše podpory na přípravu na OH 2024 Paris

SÚ schválil výši finanční podpory pro nominované posádky na OH 2024 ve výši:

Kateřina Švíková – 810 tis. Kč. včetně podpory od ČOV

Zofia Burska a Sára Tkadlecová – 950 tis. Kč včetně podpory od ČOV

ŠN tento návrh předkládá ke schválení VV ČSJ.

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje výši budgetu pro nominované posádky do Olympijských her 2024 včetně samotných Olympijských her a vyplacení zálohy tohoto budgetu ve výši 100 % následujícím způsobem: K. Švíková 810. tis. Kč. a posádka Z. Burská a S. Tkadlecová 950 tis. Kč.

Výsledky hlasování: pro: ŠN, MP, PP, MS, RV                                  proti: 0 zdržel se: 0 nehlasoval: JH

Návrh usnesení byl schválen.

 

ŠN – informoval, že byla ukončena činnost D. Vaďurové ve SÚ ČSJ z důvodu ukončení trenérské spolupráce v rámci třídy 29er s ČSJ. Dále se rozhodl odstoupit ze své funkce v rámci SÚ ČSJ K. Lavický. VV bere předložené informace na vědomí.

 

ŠN – informoval, že dne 15. 5. 2024 se konala v sídle ČOV koordinační schůzka se zástupci svazu k zajištění účasti jachtařek na OH.

 

 

5)      nominace na mezinárodní závody

 

Jmenovitá nominace posádek na OH 2024 Paris

SÚ schválil jmenovitou nominaci na OH 2024 Kateřiny Švíkové ve třídě IQFoil ženy a posádky Zofia Burska Sára Tkadlecová ve třídě 49er FX.

Nominace náhradníků na OH 2024 Paris.

SÚ schválil náhradnice ve třídě IQFoil ženy:

1. náhradnice – Barbora Švíková

2. náhradnice – Kristýna Piňosová

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje jmenovitou nominaci Kateřiny Švíkové ve třídě IQFoil ženy a posádky Zofia Burská a Sára Tkadlecová ve třídě 49er FX na Olympijské hry 2024 v Paříži. Jako náhradnice ve třídě IQFoil ženy VV schválil jako první náhradnici Barboru Švíkovou a jako druhou náhradnici Kristýnu Piňosovou.

Výsledky hlasování: pro: JH, ŠN, MP, PP, MS, RV                                                        proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

 

Jmenovitá nominace na závod Lake Garda Youth Sailing World Championships 2024

ŠN – předložil VV Sportovním úsekem ČSJ schválenou jmenovitou nominaci na závod Lake Garda Youth Sailing World Championships 2024, který se bude konat od 12. – 20. 7. 2024 na Gardě:

iQFOiL muži – Šimon Skřepek

iQFOiL ženy – Nela Sadílková

ILCA 6 ženy – Linda Dokoupilová

ILCA 6 muži – Jan Valenta

29er muži – Lukáš Kraus/Ondřej Baštář

29er ženy – Nela Viščorová/ Anna Košťálová

Trenéři:

IQFoil – Milan Hájek

ILCA – Štěpán Novotný

29er – Jaroslav Čermák

VV bere předloženou nominaci na vědomí.

 

(i)      Administrativně-technický úsek ČSJ


 

1)      mistrovství ČR

 

Výkonný výbor ČSJ obdržel ve vypsaném termínu dvě přihlášky do veřejné soutěže o pořadatelství MČR 2025 na moři v kategorii One Design, a to od společností TPS centrum, s.r.o. a YFA s.r.o.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ rozhodl, že došlé dvě přihlášky do veřejné soutěže o pořadatelství MČR 2025 na moři v kategorii One Design od společností TPS centrum, s.r.o. a YFA s.r.o., budou posuzovány na společné pracovní schůzce se zástupci ČANY a pořadateli začátkem června před následujícím jednáním VV, kdy bude vybraný pořadatel předložen VV ke schválení.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, ŠN, MP, PP, MS, RV              proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

MP – předložil VV návrh měřičů pro MČR 2024.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schválil následující měřiče pro MČR 2024: pro LT FB: Jiří Gemperle, pro LT Q a LT Finn: Kamil Ščerba, pro LT RAC: Lubomír Mielec, pro LT Evropa: Jiří Žáček.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, ŠN, MP, PP, MS, RV              proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

MP – předložil žádost předsedy ČWA Jana Skřepka o zařazení WingFoil do závodů MČR 2024. Na základě pozitivní zkušenosti z minulého roku, kdy se podařilo úspěšně nastartovat slalomové závody WingFoil, žádá ALT možnost uspořádat MČR v této disciplíně v rámci MČR Slalom open CTL 247007 v chorvatské Viganji.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje v roce 2024 vypsání MČR WingFoil v rámci MČR Slalom open CTL 247007 v chorvatské Viganji v kategorii muži a ženy.

Výsledky hlasování: pro: JH, ŠN, MP, PP, MS, RV              proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

RV – informoval že pro MČR na moři 2024 nebyla udělena žádná divoká karta ČSJ.

 

 

2)      informace z PR komise

 

ES – podala informace z jednání PR komise, které se konalo 14. 5. 2024 prostřednictvím MS Teams. Zápis z jednání PR komise je přílohou tohoto zápisu.

Výkonný výbor vzal předložené informace na vědomí.

 

Výkonný výbor vzal na vědomí přehled PR za duben a plán práce na květen a červen, který je přílohou tohoto zápisu.

 

3)      informace z komise klubů, komise lodních tříd

 

JH – podal informace z jednání komise klubů, které se konalo 30. 4. 2024 online prostřednictvím Microsoft Teams. Zápis z jednání komise klubů je přílohou tohoto zápisu.

Na jednání KKL Karel Luksch Informoval o přípravách LODM, časovém harmonogramu a organizaci LODM. Na stránkách ČSJ budou tyto informace zveřejněny.

VV vzal předložené informace na vědomí.

 

JH – předložil žádost pobočného spolku Junáka „Junák - český skaut, 4. přístav Jana Nerudy Praha, z. s.“ o vznik základního členství v ČSJ. Tato žádost byla na jednání VV diskutována a následně předložena ke hlasování.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje vznik základního členství v ČSJ pobočného spolku Junáka „Junák - český skaut, 4. přístav Jana Nerudy Praha, z. s.“, kterému bylo přiděleno registrační číslo 1154.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, ŠN, MP, PP, MS, RV                            proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

 

4)      informace z komise rozhodčích, komise HZS a komise měřičů a technických inspektorů

 

 

MP – podal informace z jednání Komise HZS ČSJ, které se konalo 25. 4. 2024 on-line přes MS Teams. Informace o probíhajících školeních HZS jsou uvedeny v zápise z jednání HZS ČSJ, který je přílohou tohoto zápisu.

 

MP – předložil návrh úprav Organizačního řádu C12 v Oddílu 2.11 odborná komise HZS.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schválil úpravy Organizačního řádu C12 v Oddílu 2.11 komise HZS.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, ŠN, MP, PP, MS, RV                            proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

 

MP – předložil návrh nové směrnice C96 „Pravidla pro kvalifikaci Záchranář ČSJ“.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schválil znění nové směrnice C96 „Pravidla pro kvalifikaci Záchranář ČSJ“ a zároveň schvaluje zrušení směrnic C15 a C16 a pravidla D17.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, ŠN, MP, PP, MS, RV                            proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

 

5)      aktuální čerpání rozpočtu ČSJ

 

RV – informoval Výkonný výbor o stavu čerpání rozpočtu roku 2024 ke dni 14. 5. 2024.

Výkonný výbor vzal uvedené informace na vědomí.

RV – informoval, že dne 13. května 2024 obdržel Český svaz jachtingu prostřednictvím datové schránky od NSA doporučení k úpravě žádosti „Podpora sportovních organizací svazového charakteru 2024“, s tím, že ČSJ obdrží pro rok 2024 dotaci pouze ve výši garantované části dotace 95 % roku 2023. Vzhledem ke snížení příjmů ČSJ předložil RV návrh krácení výdajů ČSJ dle jednotlivých rozpočtových kapitol. Členové VV ČSJ se blíže s tímto návrhem seznámí, v rámci jejich rozpočtových kapitol v případě potřeby předloží návrh přerozdělení v jednotlivých řádcích rozpočtu. RV informoval členy VV ČSJ, že čerpání jednotlivých položek rozpočtu ČSJ 2024 nesmí překročit částky schválené VH ČSJ snížené dle předloženého návrh. RV předloží na červnovém jednání VV ČSJ finální návrh celkové úpravy rozpočtu ČSJ 2024.

Výkonný výbor vzal uvedené informace na vědomí.

 

(ii)    Informace předsedy VV ČSJ a generálního sekretáře ČSJ
 

RV – informoval, že dne 12. června 2024 od 10:00 hodin se bude na Strahově konat celostátní porada předsedů národních sportovních svazů ČUS.

 

RV – informoval, že dne 26. června 2024 od 10:00 hodin se bude ve Sportovním centru Nymburk konat 42. valná hromada ČUS.

 

RV – informoval, že dne 2. 5. 2024 bylo prostřednictvím datové schránky podané daňové přiznání ČSJ za rok 2023.

 

RV – informoval, že podepsal s ČOV smlouvu o účasti na OH 2024 v Paříži. Dne 6. 5. obdržel svaz podepsanou smlouvu od ČOV a České olympijské a.s.

 

RV – informoval, že dne 3. 5. 2024 podepsal rámcovou kupní smlouvu se společností Helly Hansen Czech Republic s.r.o., která smlouvu podepsala dne 10. 5. 2024.

 

RV – informoval, že v rámci olympijského parku v Mostě se bude konat 26. 7. 2024 „Den s předsedy olympijských svazů“.

 

DD – informovala, že NSA zveřejnila dne 30. dubna 2024 výzvu 03/2024 Podpora sportovních svazů – Parasport 2024. ČSJ bude podávat žádost v oblasti Zabezpečení sportovní para reprezentace. V oblasti Organizace činnosti sportovního svazu žádost podat nelze, protože svaz nesplňuje věcné zaměření výzvy. Ukončení příjmu žádostí je do 31. 5. 2024.

 

(iii)   Různé
 

Nebyly předloženy žádné informace.

 

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek, 20. června 2024 od 12 hod. přes Microsoft Teams.

 

 

Zapsala:

Dana Dvořáková

Generální sekretář ČSJ

 

 

 

 

Seznam příloh:

1.       Soupis usnesení z jednání VV ČSJ - 16. 5. 2024

2.       Zápis z jednání KVS ČSJ 2024-05

3.       Zprávy trenérů SCM a SpS za duben

4.       Zápisy z jednání SÚ ČSJ – 2. 5.  a 14. 5. 2024

5.       Zápis z jednání PR komise ČSJ – 16. 4. 2024

6.       Přehled PR za březen a plán práce na duben a květen

7.       Zápis z jednání HZS ČSJ – 14. 5. 2023

8.       Zápis z jednání KKL - duben 2024

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams

Výkonný výbor ČSJ schválil vypsání veřejné soutěže na pořadatelství MČR na moři pro rok 2025 v...

Čtvrtek, 14. března 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 15. února 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams

Vzhledem k tomu, že dle Registračního řádu ČSJ budou k 31. 3. 2024

Zobrazit všechny články


nahoru