Malý report z úspěšného tažení české FD flotily na Ammersee 

Eva Skořepová | 08.06.2017

V posledním prodlouženém květnovém víkendu se za účasti 40 posádek (včetně 3 českých) uskutečnil již 56. ročník mezinárodního závodu FD-Eurocup na Ammersee.

Ammersee je poměrně velké jezero u Mnichova vyznačující se obvykle velmi slabým větrem a do směru velmi nestálým, což činí taktiku skutečně obtížnou. Nebýt faktu, že skuteční závodníci typu GER 202 J. Borowski, GER 87 H.P. Schwarz, NED 26 E. Kramer a GER 30 T. Schiffer jsou až na drobné výpadky neustále vepředu, nazval bych to snad i loterií. Letošní ročník tedy nebyl výjimkou, předpověď slibující slabý proměnlivý vítr severovýchodních směrů kupodivu vyšla, a tak jsme si pod téměř bezmračnou oblohou užili ve 2 závodních dnech 6 rozjížděk na hraně úpalu, smrti žízní a několika nervových zhroucení.

Vitěz GER 30


S těmito náročnými podmínkami si z našich posádek nejlépe poradila CZE 9 Jelínek-Hackl a zaskórvala velmi pěkné 5. místo. Na sedmém místě výsledkové listiny se na nás směje posádka CZE 21 Hrubý-Houdek. Věrni programovému prohlášení „jachting začíná od 4 m/s“ jsme se závodem protrápili až do samého závěru. Tak jenom doufejme, že nenastalo u posádky falešné uspokojení po vítězství v konečném účtování EuroCupu 2016. Na jedenáctém místě se umístila loď japonských investorů Takenaka Promat CZE 11 Storch-Palkovský. V nedávné minulosti nás již přesvědčili, že dokážou načasovat formu na vrchol sezony, což bude v letošním roce Mistrovství světa v italském Scarlinu.


Přední umístění českých posádek FD dokazuje velmi slušnou mezinárodní úroveň českých Dačmenářů. Bližší informace ke stále se rozvíjející třídě Létající Holanďan v ČR jsou k dispozici na sailfd.cz. V případě zájmu je možno kontaktovat prezidenta třídy Petra Storcha – nautivela@seznam.cz.

Jirka Hrubý, šéftrenér ALT FD

Kompletní výsledky viz přiložené pdf.
Bohatá fotogalerie je ke shlédnutí zde: https://www.flickr.com/photos/diessen/albums/72157684269151955
Podrobná zpáva ze závodu je pak na mezinárodních stránkách FD na http://www.sailifdco.com/euro-cup-diessen-report/

Přílohy ke stažení

  vysledky-eurocup-2017.pdf (26K)

Starší články z kategorie Závody

Vážení sportovní přátelé. Letošní ročník Modré stuhy Českého Těšína, CTL: 172408 v termínu 17. - ...

V pondělí 5. června skončil 4. ročník dnes již tradičního závodu lodní třídy 2.4mR na Bostalsee v...

Pohárový závod pro lodní třídy Finn, Laser Standard a Laser Radial letos opět na Nechranicích (17...

O víkendu 3.-4. června se uskutečnil další závor série Českého poháru závodního windsurfingu. ...

Na nechranické přehradě se v tradičním termínu 8.–10. 9. 2017 uskuteční Mezinárodní mistrov...

Zobrazit všechny články


nahoru