1. Bic závod a soustředění nové juniorské třídy BIC T293 One design

Dana Dvořáková | 03.07.2015

V rámci jachtařského soustředění na Velkém Dářku se uskutečnil historicky první závod třídy Bic Techno v ČR. Závodu nazvaného "1.Bic závod" se zúčastnilo 19 mladých závodníků ve věku 9-15 let

Mladí surfaři překvapili všechny diváky, jelikož s přehledem objeli trať a napínavě bojovali o přední příčky. Závod byl vypsán na dva dny, ale kvůli nepřízni větru se odjely 3 rozjížďky hned v úterý a naštěstí to na pohárový závod stačilo. Závodu se účastnily i tři dívky. V kategorii chlapců do 11ti let byl nejrychlejší Adam Nevelöš, hned za ním byl Tibor Nevelöš a třetí příčka patřila Nicol Říčanové. Všichni závodníci patří pod křídla YachtClubu SK Štětí. Dále byla vyhlášena kategorie pod 13ti let, kterou vyhrál Jonáš Horáček, následovala ho Klára Himmelová, a třetí místo získal Adam Štěpánský. V kategorii do 15ti let nejlépe rozrážel vítr Martin Mikulec, následován Petrem Čechem a Filipem Šplíchalem. Vítězi bez ohledu na kategorie jsou Jonáš Horáček, Adam Nevelöš a Mikulec Martin.

Všem závodníků patří velká pochvala a gratulace. Čekáme na další výsledky druhého závodu Biců "Závod mladých nadějí", který se koná také na Velkém Dářku 2.-3.7.2015. Držte našim mladým nadějím palce!

Při bezvětří je na programu doprovodný program, např. cyklistika, paddleboarding, vodní pólo.

Děkujeme ČSJ za poskytnutí podpory pro start této juniorské lodní třídy. Pokud nám okolnosti budou přát, odhadujeme, že během léta zvýšíme celkový počet téměř na 30 juniorů.

Výsledky a další foto naleznete v příloze.

Starší články z kategorie Závody

2.–8. 7. Kingston, Kanada

Tradiční Setkání Finnařů, které se mělo konat o víkendu 11. 7. - 12. 7. 2015 ve sportovním areálu...

Ondřej Teplý vede ve Valencii na mistrovství světa juniorů olympijské třídy Finn a česká loď Melg...

Ondřej Teplý se utká o juniorské světové medaile ve Valencii.

Svoji první letošní regatu – TROFEO CON DE GODO – absolvoval český jachtařský tým, dr...

Zobrazit všechny články


nahoru