2. Jachtařské fórum ­na téma Jak mají vypadat závody

Eva Skořepová | 01.12.2021

Letošní Jachtařské fórum proběhlo pouze jeden večer – v úterý 30. listopadu od 20 do 22 hodin. Proběhlo opět online formou a připojilo se k němu 40 účastníků. Jeho tématem byly závody. Toto aktuální téma bylo zvoleno jak v kontextu letošního větrného mistrovství na moři – 25. České námořní rallye, tak i s přihlédnutím k tomu, že Český svaz jachtingu hostil juniorské mistrovství Evropy olympijských lodních tříd 49er a 49erFX.
 



 

Fórum zahájili jeho organizátor Václav Brabec a předseda ČSJ Radim Vašík. „Je spousta lidí, kteří mají chuť a zájem diskutovat o různých problematikách v rámci ČSJ. Pro výkonný výbor jsou tyto informace důležité, aby jeho členové věděli, co zlepšit, na čem pracovat a případně jakým směrem jít. Z loňských jachtařských fór, která byla věnována sportovní činnosti, klubům a krajům a marketingu a organizaci ČSJ jsme získali spoustu různých podnětů. Některé se nám už podařilo zapracovávat některé zapracováváme postupně. Například pracujeme na revizi koncepce podpory nebo na nový stanovách,“ uvedl Radim Vašík.

 


 
V první části večera, která se týkala námořního jachtingu přišli diskutovat panelisté Tomáš Stejskal, organizátor České námořní rallye, Pavel Winkler, organizátor Erste regaty a IT regaty, Martin Pospíšil, jeden z nejaktivnějších českých závodníků jak na moři, tak na domácích vodách ve všech možných třídách, a Ondřej Labuda, organizátor PUMPS regatty a člen TŘI SESTRY SAILING TEAMU. Mluvilo se o problémech se zajištěním kvalitních charterových lodí, o limitech lodí, posádek a větru o budoucnosti i o PR.

 


 
Druhá část byla věnována domácí okruhovým závodům a diskutovat přišli Katka Nedbalcová z YC Dyje, z klubu, který letos organizačně zabezpečil Mistrovství České republiky mládeže, Eva Manochová Marušková z JK Černá v Pošumaví, klubu, který zajišťoval zázemí juniorskému mistrovství Evropy olympijských lodních tříd 49er a 49erFX, Martin Malec, předseda YC LS Brno, který letos pořádal 38 závodů na Brněnské přehradě, a Richard Kafka z YC Velké Dářko, organizátor velmi úspěšného soustředění mládeže spojeného s několika pohárovými závody.
 
Představili své kluby a závody, které pořádají, a mluvilo se zejména o tom, jakby jim mohl ČSJ pomoci při organizaci významných závodů. Na závěr byl dán prostor pro diskusi.
 
Kompletní 2. Jachtařské fórum si můžete poslechnout zde: https://youtu.be/qSZCe2eENN0

 

 
 

Starší články z kategorie Závody

Letošní sezona 2021 byla z hlediska počtu možných startů lepší než ta předchozí.  Anticovidová...

Už zítra, to znamená ve čtvrtek 25. 11. můžete v 15:15 na ČT SPORT shlédnout premiéru 15minuto...

Po oceněních v Pekingu 2008 a Londýně 2012 získal jachting Golden Rings Awards i za Tokio 2020...

Dnes, tedy ve středu 17. listopadu ve 13.00 UTC odstartuje první ročník závodu Class Globe 5.8...

Nestihli jste v televizi reportáže a rozhovory z podzimních námořních závodů? Podívejte se zde...

Zobrazit všechny články


nahoru