420 Sailing party

Eva Skořepová | 22.08.2019

Od sobotního odpoledne probíhala na Lipně v Černé každoroční Pincross sailing party (17.-23.8) na kterou navazoval pohárový závod Sailing party cup.





Celkově se zůčastnilo více než 30 jachtařů z Cadetu, Optimistu a Fev, nechyběly ani již známé 420 posádky. Pod vedením Tondy Mrzílka a Ondry Bobka jsme potrénovali snad všechno co šlo, objíždění bojek, starty, zaďáky, halzy, rozjížďky (a některé posádky nechtěně i cvakačky) Nechybělo ani trimování lodí a skoro nekonečno brífingů. Trénink byl rozdělen na dvě skupiny podle zkušeností. Postupně se skupinky začaly promíchávát a na konci týdne byli začátečníci schopni udržet se u ostatních.

 


Za týden se vystřídaly snad všechny povětrnostní podmínky, což bylo fajn. Měli jsme dostatek příležitostí trénovat v silném větru, kdy kosatník musel viset na hrazdě, ale i v tom slabším. Z mého pohledu nám celý týden dal opravdu hodně, ale stále jsme si to dokázali skvěle užít a měli jsme super partu. Kromě jachtingu v týdnu nechybělo ani grilování, sezení u ohně a živá hudba. Páteční den byl volnější než ostatní dny, protože to byl den před závodem, proto jsme byli na vodě pouze 2 hodiny a odpoledne jeli navštívit Český Krumlov.

 

 

Při pohárovém závodě na který bylo přihlášeno celkem 11 posádek, v sobotu foukalo kolem deseti uzlů a v neděli k patnácti. Odjeli jsme celkově 6 poměrně napínavých rozjížděk. A opravdu bylo vidět, že posádky které byly na sailing party udělaly obrovský pokrok.

Míša Cvikrová

 

A výsledky jsou následující:
1. Zuzana Vychová, Eliška Vychová
2. Lukáš Kraus, Tobiáš Kraus
3. František Viták, Majda Holá

Starší články z kategorie Závody

Zítra začíná na Nových Mlýnech v YC Dyje Břeclav mistrovství České republiky třídy Optimist. Z...

Wolfgangsee je jedním ze soustavy jezer na západě Rakouska, které obklopují skály a kopce čníc...

CZE 131 - Štěpán Sivý - 7. místo (67 lodí). Španělsko (Balís), 4. - 9. 8. 2019  ...

Na Lipenské přehradě v Černé v Pošumaví dnes skončilo mistrovství světa třídy RS500. Ve světov...

Mistrem ČR a celkovým vítězem Jachtařské ligy 2019 se stal tým YC RODOP Martina Kulíka s posád...

Zobrazit všechny články


nahoru