Aarhus – čtvrtý a pátý den

Eva Skořepová | 07.08.2018

Zatímco v neděli 5. 8. vál silný vítr, v pondělí se téměř nic neodjelo.


Třídy Finn a 470 měly v neděli volný den. Lasery dokončily kvalifikaci. V Radialech se Veronika Kozelská Fenclová dostala do zlaté skupiny: „Kvalifikace na mistrovství světa v Aarhusu skončila. Po třech dnech závodu postupuji do zlaté skupiny ze 41. místa ( 119 lodí). Dnes máme volný den a pak nás čekají dva dny finále. Uvidíme zda ještě dokážu výsledek trochu zlepšit. Tréninkové manko je znát, ale necítím se až tak zle,“ píše Veronika z Aarhusu.

 

 

 

 

Ve Standardech se Viktor Teplý ani nikdo z dalších našich závodníků do zlaté skupiny neprobojoval.
 

 


Ve třídě 49erFX si Dominika Vaďurová se Sárou Tkadlecovou připsaly dva pěkné dojezdy (10 a 16). V pondělí ve slabém větru přidaly ještě 26 a mohou si tak dnes užít volný den. Celkové průběžné pořadí je nyní ovlivněno tím, že druhá skupina v pondělí neodjela žádnou rozjížďku, takže ji má na programu dnes. Veronika Živná si v neděli poranila nohu, takže v páté jízdě sesterská posádka nestartovala. Potíže měl i jejich otec a trenér Boris Živný, když kvůli zapomenuté vestě dostal od JURY zákaz vyplutí na vodu na jeden den, kdy budou 49eryFX závodit.
 

 


V neděli začali závodit naši surfaři Karel Lavický a Kateřina Švíková a také kiteboardista Lukáš Vogeltanz. Odjeli všechny plánované rozjížďky. Jen surfařkám jedna chyběla, tak ji odjely v pondělí ve slabém větru.
 
Finni zažili v pondělí další velmi frustrující den na vodě, když po dlouhém čekání neodjeli žádnou rozjížďku. Zítra tak mají na programu tři. Ani třída 470 ženy v pondělí nic neodjela.
Bohužel předpověď na dnešek také není moc příznivá.
 
Průběžné výsledky zde: https://aarhus2018.sailing.org/results 
 
 
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V sobotu 4. 8. začaly závodit také 49eryFX. A Dominika Vaďurová se Sárou Tkadlecovou měly dobr...

Ondřej Teplý se dnes svým vynikajícím výkonem posunul ve výsledkové listině hodně nahoru....

Dnes byly na programu první dvě rozjížďky ve třídách 470 a Finn.

Ještě před tím, než posádce Michal Koštýř a Klára Kulhánková znemožnilo Michalovo zranění účas...

Kateřina Švíková – toto jméno si dobře zapamatujte, jednou totiž možná bude první ženou, která...

Zobrazit všechny články


nahoru