Alex Sadílek druhý v Triple Matche Trophy a první v Mixed Inclussion Trophy

Eva Skořepová | 13.10.2019

Ve dnech 4.-6. října se v Německém Essenu na Baldeneysee jelo Mistrovství Německa ve třídě 2.4mR. Před mistrovstvím o den dříve se jel ještě závod Triple Match Trophy, kterého se zúčastnilo 18 závodníků.


 

V tomto závodě se Alexovi podařilo porazit místní borce včetně Heiko Kroegera, jen zkušený olympionik Uli Libor zůstal neporažen. V rámci mistrovství byly vyhodnoceny i smíšené týmy Mixed Inclussion Trophy. Tým je sestaven ze tří závodníků – žena, muž, hendikepovaný/á. V týmu s Heikem Kroegerem a Anjou Slutius získal Alex Sadílek první místo.

 

 

Mistrovství se jelo za velmi nepříznivých podmínek. Celou dobu pršelo byla zima, v neděli spíše lilo, což bylo velice nepříjemné při balení lodí. Jelo se za středního větru s občasnými poryvy z různých větrů. V sobotu bohužel foukalo ze směru, kdy nebylo možno postavit regulérní trať, tak byl delším čekání na vodě závod přerušen. Celkem se odjelo 7 rozjížděk. Je třeba podotknout, že závod stěžovala přítomnost plovoucích trsů trav, které se podepsaly na výsledcích některých závodníků, zvláště hendikepovaných, kteří nemají možnost během závodu trávu z kýlu a kormidla odstranit. Přes tyto komplikace se Alex umístil celkově na 10. místě. Přední místa přenechal Olympionikům Heikovi, Ulimu a jiným místním zkušeným borcům. V hodnocení hendikepovaných závodníků se však Alex umístil na pěkném 2. místě za Heikem který opět získal Titul Mistra Německa. Za zmínku stojí poznamenat, že závod oficálně zahajoval místostarosta Essenu, ceny pak předával starosta Essenu pan Jelínek.


Celkové výsledky zde:
https://manage2sail.com/de-DE/event/2019IDM2Punkt4#!/results?classId=6aeded61-6f71-4d4d-a066-2e9ce5193fcd

 

Průběh jednotlivých rozjížděk lze sledovat zde:
https://www.tractrac.com/event-page/event_20191002_IDMm/1686

 

 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody


Titul získala česká posádka Josef Sivý/ Zuzana Sivá (JO Slavoj Hluboká)  ...

Ve dnech 20. – 22. září 2019 se konal Prien City Cup, který má zároveň statut Mezinárodního mi...

Vydařené mistrovství republiky měla o prodlouženém víkendu 27.–29. 9. třída 420. Na Lipno do Č...

Během prodlouženého víkendu od 26. do 29. září se na Nových Mlýnech odjelo MČR tříd Fireball, ...

Zobrazit všechny články


nahoru