České mistrovství lodní třídy Létající Holanďan zařazeno do seriálu Eurocup!

Eva Skořepová | 04.06.2017

Na nechranické přehradě se v tradičním termínu 8.–10. 9. 2017 uskuteční Mezinárodní mistrovství FD ČR.

Díky výborné lokalizaci Nechranic v evropském regionu a úspěšným jednáním s mezinárodní asociací byl historicky první Eurocup FD v Čechách přidělen ALT FD. Možnosti uspořádání této významné prestižní regaty pomohly i výborné reference zahraničních účastníků z posledních mistrovství a pravidelné účasti předních českých posádek na mezinárodních FD regatách. Na letošní mistrovství ČR již byla přislíbena účast celé mezinárodní špičky. Přijeďte se podívat a podpořit české posádky v mezinárodní konkurenci! Krátké video z posledního větrného mistrovství je na odkazu: https://youtu.be/YYsMdtv00JA.

Eurocup je výběr šesti prestižních mezinárodních závodů v předních jachtařských lokalitách (např. Altea – Španělsko, Medemblik – Nizozemí, Kielerwoche –Německo, Lago di Garda – Itálie) a zároveň se každoročně samostatně vyhlašuje na mistrovství světa/Evropy FD. V posledním ročníku Eurocupu 2016 se uskutečnilo 47 rozjížděk, ze kterých se 9 nejhorších výsledků škrtalo. Gratulujeme mnohonásobným mistrům ČR – posádce CZE 21 Hrubý – Houdek k vynikající mezinárodní reprezentaci a vítězství v seriálu závodů EUROCUP 2016 – výsledky v příloze.

Více informací ke stále se rozvíjející třídě Létající Holanďan je k dispozici na stránkách mezinárodní asociace http://www.sailifdco.com/ nebo u prezidenta třídy FD Petra Storcha.

 

Přílohy ke stažení

  eurocup2016.pdf (363K)

Starší články z kategorie Závody

09. 06. 2017 – 11. 06. 2017, Lipno – Černá CTL:171309

V průběhu minulého týdne proběhlo v polském jachetním středisku Gyžice na jezeře Niegocin v oblas...

Posádka týmu MASTERLAN David Křížek a Milan Harmáček se ve francouzském La Baule v Bretani zúčast...

Windsurfingový pohárový závod „Věstonická Venuše“ se konal 20.– 22. 5. 2017 na ...

Celkem sedm posádek z Česka vyrazilo na prodloužený víkend do švýcarského Mammernu, kde se na jez...

Zobrazit všechny články


nahoru