Chcete začít kitovat a dostat se třeba až na olympiádu?

Eva Skořepová | 07.01.2022

Kiteboarding byl zařazen na olympiádu v Paříži v roce 2024 jako součást jachtařských disciplín. Naši mladí kiteři Vojtěch Koška a Jindřich Houštěk byli zařazeni českého jachtařského reprezentačního týmu. Chcete se k nim přidat a naučit se kitovat?


 

Jachtařské kluby YC CERE v Praze a YK Jestřábí na Lipně společně připravily první tréninky pro nováčky a mírně pokročilé mladé jezdce (10–16 let). Letos se bude jednat o speciální náborový ročník nových jezdců na olympijském Formula Kitu. Ve světě za poslední roky získává rychlostní forma kitingu nebývalou popularitu. Připoj se a poznej, jaké to je létat po hladině!

 

Cílem je:

 

1) Trénovat pravidelně.

 

2) Trénovat na Lipně (ideálně minimálně 1x do měsíce o víkendu víkend – pokud možno dle předpovědi počasí). Lipno bylo zvoleno jako základna kvůli relativní dostupnosti z Prahy, ale hlavně kvůli motivaci Petra Beneše z YK Jestřábí, který je ochotný poskytnout kite vybavení a své zkušenosti za skvělých podmínek.

 

3) Doplňovat lipenské tréninky pravidelnou činností v Praze, která bude věnována hlavně fyzičce. To je důležité pro udržení motivace a soudržnosti skupiny.

 

4) Nastavit cenu podobnou s ostatními tréninky na jiných lodních třídách.

 

První akcí bude trénink na sněhu na Lipně. Termín byl stanoven na pololetní prázdniny 4.–6. 2. 2022. Trénovat a motivovat mladé jezdce budou Petr Beneš a Jindřich Houštěk. Naučíte se ovládat draka na sněhu a seznámíte se s ostatními, kteří se chtějí věnovat kitingu!
 


 

Pro koho jsou tréninky určeny?
Pro mládež od 10 do 16 let, pro začátečníky i pokročilé jezdce.
 
Kde se trénuje?
Tréninkovou základnou je YK Jestřábí v Černé v Pošumaví – www.kemplipno.cz

Důvodem jsou nejen jedny z nejlepších povětrnostních podmínek v rámci ČR, ale také výborná materiálová vybavenost místního klubu, se kterým YC CERE při trénincích kitingu úzce spolupracuje.
 
Jak často se trénuje?
Tréninky probíhají minimálně 1x do měsíce, vždy celý víkend. Vzhledem k náročnosti kitingu na dobré počasí je četnost tréninků závislá také na aktuálních povětrnostních podmínkách.
 
Jak vypadá trénink začátečníků?
První výzvou je naučit se ovládat draka. To se nejlépe zvládá na souši. Následuje jízda s drakem (v zimě na suchu/sněhu), v létě na vodě. Důležité je naučit se s drakem jezdit tam, kam je třeba, a také zvládnout recovery, když drak spadne do vody. Jakmile se dostanete přes tuto fázi, jde se na výcvik jízdy na foilu. To teprve začíná ta správná jízda!
 
Kolik to stojí?
10 000 Kč za pololetí – to zahrnuje 6x víkend tréninku na Lipně (v závislosti na počasí), půjčení vybavení, trenéra, člun a spoustu nových zážitků, kamarádů a nových dovedností! Cena nezahrnuje ubytování a stravu.
 
Ubytování na Lipně
Nejlépe přímo v areálu Kempu Jestřábí, kde také probíhají samotné tréninky. Ubytování je možné ve společné místnosti, případně v apartmánech nebo také ve vlastních stanech či karavanech.
 
Můžu si vyzkoušet?
Jasně! Letos začínáme, takže prvním zkušebním tréninkem roku 2022 bude právě prodloužený víkend na Lipně o pololetních prázdninách 4.–6. 1. 2022.
 
Přihlásit se můžete ZDE 

 
Více informací: 
https://www.cere.cz/cz/kitesurfing-tym.html


Kromě Lipna by bylo skvělé organizovat tréninky i na jiných lokalitách. Neváhejte se proto připojit!

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Přednášky pro jachtaře i širokou veřejnost Jachtařská akademie ČSJ pravidelně pořádá již od ro...

Dovolujeme si pozvat závodníky lodních tříd Fireball, Cadet a 420 na 26. ročník Skiregaty. Lyž...

Jubilejní 35. ročník ankety Jachtař roku je tady. V letošním roce mohou v anketě opět hlasovat...

Vážení zájemci o závodní jachting, po úspěšném formátu Jachtařského fóra, které se kon...

Již tradičním pořadatelem závodů družstev (team racing) je na přelomu října a listopadu pražsk...

Zobrazit všechny články


nahoru