Další olympijská kvalifikace nevyšla

Eva Skořepová | 05.12.2019

Od 3. do 8. prosince se v Aucklandu jelo mistrovství světa třídy 49erFX, které bylo zároveň olympijskou kvalifikací. Bohužel Dominka Vaďurová se Sárou Tkadlecovou nepostoupily do zlaté skupiny a tím přišly o možnost bojovat o kvalifikační místo na olympiádu do Tokia.


 

 

 
Závod začaly skvěle. V první rozjížďce si připsaly sedmé místo. Pak už to tak dobré nebylo. S dojezdy kolem 20. místa ve skupině se postupně propadly až na 47. místo, které na postup do finálové zlaté skupiny nestačí. Závod zakončily čtvrtým místem v poslední rozjížďce a celkově skončily na 41. místě. Na startu bylo celkem 61 lodí z 27 zemí. Druhá naše posádka sester Živných skončila předposlední. Zvítězily Holanďanky před Brazilkami a Dánkami.

 

Osm zemí si vybojovalo místo na olympiádě již vloni na mistrovství světa v dánském Aarhusu, devátým jistým účastníkem je domácí Japonsko. Z tohoto šampionátu se kvalifikovalo dalších šest zemí - Německo, Argentina, USA, Polsko, Španělsko a Singapur. Poslední postupové místo se přidělovalo za čtrnácté místo celkově. Kvalifikační limit byl v tomto závodě bohužel nastaven hodně vysoko.
 

 
O olympiádu budou mít možnost naše závodnice bojovat stejně jako další naši reprezentanti v ostatních třídách (Ondřej Teplý – Finn, Viktor Teplý – Laser, Martina Bezděková – Laser Radial, Kateřina Švíková a Jana Slívová – RS:X) ještě na světovém poháru v dubnu v Janově, kde se budou rozdělovat poslední místa. Jediným kvalifikovaným českým jachtařem je zatím Karel Lavický, který závodí na windsurfu RS:X.
 
 
Celkové výsledky mistrovství světa tříd 49erFX, 49er a Nacra 17 najdete zde:
https://49er.org/event/2019-world-championship/


 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

3. prosince se v Aucklandu začíná závodit na mistrovství světa třídy 49erFX, které je zároveň ...

Naše mladá reprezentantka Alessia Palanti se zúčastnila závodu Italského poháru.

V sobotu 2. 11. skončilo v chorvatském Splitu mistrovství světa do 21 let v lodních třídách La...

Puerto Sherry, 25. 10.–2. 11. 2019 Tak právě skončila pro mladé windsurfery sezóna...

Skvělé výsledky vybojoval Czech 29er Team na finálovém závodě série Eurocup na italském Lago d...

Zobrazit všechny články


nahoru