Další vítězství v Evropském poháru

Eva Skořepová | 10.10.2022

O víkendu 8.–9. října se konalo na jezeře Steinhuder Meer Mezinárodní mistrovství Německa a zároveň poslední závod Evropského poháru v lodní třídě RS500. Sešlo se celkem 17 lodí z pěti zemí. Z České republiky se zúčastnily dvě posádky Jakub Dobrý a Tereza Dobrá (TJ Lokomotiva Plzeň) a Nikola a Aneta Lickovi (JO TJ Bohemia Poděbrady).



 

„V sobotu v první rozjížďce foukalo v nárazech přes 10 m/s. A protože se převrátila většina lodí, hnaly se bouřky a vítr stále zesiloval, poslali nás na břeh. Až k večeru jsme odjeli další dvě rozjížďky. V poslední rozjížďce jsme s přehledem vedli, ale bohužel jsme skončili na mělčině, která se vyskytla na přímém směru mezi startem a návětrnou bójkou. Než jsme se z ní dostali, zbytek lodí nás dohnal a dvě předjely. Na břehu jsme požádali o nápravu z důvodu špatně postavené trati. Protest byl zamítnut s vysvětlením, že v této lokalitě se vyskytuje stěhovavé bahno, a neví se, kde se zrovna nachází, tak jsme se tomu srdečně zasmáli. Po prvním dnu jsme na anglickou posádku na prvním místě ztráceli 4 body.

 


 
Druhý den bylo krásné počasí se slabším větrem. Ujely se pěkné čtyři rozjížďky, které se nám všechny podařilo vyhrát. O vedoucí umístění v závodě se bojovalo až do poslední chvíle.
 
Tímto podařeným dnem jsme obhájili titul mistrů Německa a podruhé vyhráli celkově Evropský pohár,“ popsala průběh závodu Tereza Dobrá.

 


 
Ani druhá česká posádka se neztratila v silné konkurenci a skončila na krásném desátém místě.

Přílohy ke stažení

  rs500__overall_results....pdf (44K)

Starší články z kategorie Závody

V roce 2022 v rámci EUROSAF Cupu byl již podruhé vypočítán kontinentální žebříček ve třídě 2.4...

Česká námořní rallye je nejstarší tradiční regatou pořádanou pro české jachtaře. Sedmidenní et...

Nechranická přehrada, konkrétně Yacht Club Nechranice a Yacht Club CERE, hostily největší juni...

V letošním roce se konalo na začátku září Mistrovství světa lodní třídy Létající Holanďan na i...

Frymburského poháru ve třídě Tornado, který se jel 10.–11. 9. na Lipně a jehož pořadatelem byl...

Zobrazit všechny články


nahoru