Delta Lloyd Regatta – Evropský pohár v Medembliku

Eva Skořepová | 31.05.2015

Evropský pohár olympijských a paralympijských tříd, který je zároveň kvalifikací na červnový světový pohár ve Weymouthu, začal 26. 5. za velmi silného větru.

První den se odjely dvě rozjížďky. Z našich si nejlépe vedl Karel Lavický, který byl průběžně na 9. místě ve třídě RS:X. Silný vítr má rád a v Medembliku již v minulosti zajel své nejlepší výsledky. První desítku uzavírala také Veronika Kozelská Fenclová ve třídě Laser Radial, kterou suverénně se dvěma vítězstvími vedla domácí favoritka Marit Bouwmeester. Viktor Teplý byl na průběžném 58. místě ve třídě Laser. V paralympijské třídě 2.4mR (závod se ale jede jako Open, tedy i se zdravými), kterou také se dvěma jedničkami vedl Francouz Damien Seguin, je na tom nejlépe z našich Petr Čermák na 13. místě. „Dnes jel Viktor Sadílek bez funkčního el. čerpadla, já zase jel s napolo utrženým pedálem od kormidla, Dan Bína roztrhl plachtu o stěžeň španělské lodě, Cor de Graaf skončil s dírou v lodi od francouzského soupeře, jeden Malajec utopil loď. Naše výsledky nic moc," popisuje Alexander Sadílek, drama, které se odehrálo během závodění.

Druhý den se Veronice dařilo skvěle! Zajela dvě vynikající rozjížďky – jednou dojela druhá a jednou třetí a byla průběžně šestá. Na medaili ztrácela pouhé 4 body: „Dneska jsem se trefovala správně do změn a pár míst získala na zaďáky. V první rozjížďce jsem i chvíli vedla, ale bohužel jsem ztratila vedení na druhé stoupačce. Celkově jsem s dneškem spokojená. Zítra se již dělíme na finálové skupiny, a tak bude závodění těžší,“ zhodnotila povedený den. Dařilo se i Viktorovi Teplému, zajel čtvrté a desáté místo a posunul se na průběžné 25. místo. Naopak Karel Lavický svůj výkon z prvního dne nezopakoval a propadl se na průběžnou 34. příčku. Ve finálových skupinách se už našim příliš nedařilo. Asi nejspokojenější může být Viktor Teplý, který ve velmi početně obsazeném závodě obsadil 29. místo. Velmi dobrý výkon předvedl také Petr Čermák, který skončil ve třídě 2.4mR na 11. místě.

Více informací, výsledky, hi-res fotografie na www.deltalloydregatta.org, www.facebook.com/deltalloydregatta.

Přílohy ke stažení

  veronika10.jpg (163K)
  viktor10.jpg (159K)

Starší články z kategorie Závody

Včera v Kielu skončil závod nazvaný Young European Sailing, během kterého se podařilo odjet 8 roz...

O uplynulém víkendu se odjelo několik závodů Českého poháru.

Nejlepší posádka na dvouplovákových jachtách z loňského roku David Křížek se Zdeňkem Adamem z Lok...

3. místo na mistrovství Rakouska, dvě lodě v první desítce na Ammersee

V Srbské Paliči se 8.-10.5.2015 jel závod South East European Optimist Open Cup. Tento závod je...

Zobrazit všechny články


nahoru