Dvacátý titul pro Davida Křížka

Dana Dvořáková | 28.08.2013

23.-25. srpna 2013 – Lipno nad Vltavou, Mistrovství ČR – RS700

Loděnice Lipno pořádala další ročník mistrovství České republiky lodní třídy jachtařských skifů RS700. Na start se sjelo celkem 16 závodníků těchto akčních plavidel. I přes poměrně slabší vítr nebyla nouze o dramatické situace a vyrovnané souboje. Mistrem ČR se opět stal doma stále neporažený David Křížek, pro něhož to byl již 20. titul a 31. medaile z MČR v jachtingu.

Závod byl zahájen v pátek, kdy se podařilo odjet celkem pět rozjížděk. Zpočátku byl vítr na hranici regulérnosti, ale postupně alespoň částečně zesílil, i když docházelo k jeho velkému stáčení. V těchto náročných podmínkách si skvěle vedl David Křížek na lodi STAVMONTA, který dokázal čtyřikrát zvítězit a jednou dojel třetí, když se vlivem prudké změny směru větru převrátil a ztratil vedoucí pozici. Výsledky ale zdaleka nebyly tak jednoznačné, jak se to jeví na výsledkové listině. Velice dobře jezdil a do čela se často dostával Milan Hájek (SAILING CENTRUM), který je známý především z námořního jachtingu, kde kormidluje v týmu Tři sestry. Ten zvítězil v jedné z rozjížděk a jedno vítězství ztratil také kvůli převržení těsně před cílem.

V sobotu závod pokračoval až později odpoledne, když zesílil východní vítr. Souboje o medaile se odehrávaly mezi trojicí Křížek, Hájek a také Jan Myslík (PROYACHTING). Ten letos neměl příliš času na trénink, ale na vodě si vedl skvěle. Dokázal dvakrát dojet na druhém místě. Dvě denní vítězství v rozjížďkách si tentokrát připsal Milan Hájek a jedno opět David Křížek, který tím upevnil své vedení.

V neděli, tedy v poslední den regaty přišel hustý déšť, který již vítr nepřinesl, a tak byl závod ředitelem Karlem Lukschem v pravé poledne ukončen. Již tento víkend, se ale jede další závod série Poháru ČR, tentokrát v Jestřábí v Černé v Pošumaví na Lipně.

Mistrovství ČR – RS700
Lipno nad Vltavou – 16 závodníků

  1. CZE 1018 – David Křížek (STAVMONTA) – 1,1,1,(3),1,2,1,2 – 9 bodů
  2. CZE 923 - Milan Hájek (SAILING CENTRUM) – 2,2,2,1,3,1,(DNF),1 – 12 bodů
  3. CZE 988 – Jan Myslík (PROYACHTING) – 3,6,3,2,(DNF),3,2,3 – 22 bodů

FOTO: Martina Barnetová

Alan Kučera – team PR

STAVMONTA Sailing Team

Starší články z kategorie Závody

Termín konání: 2. -7. 9. 2013 Místo akce: vodní nádrž Nové Mlýny, sportovní areál YC Dyje Břecl...

Tým ICZ reprezentující YC RODOP ve složení Martin Trčka, Zdeněk Jirkovec, Pavel Bobek, Ondřej Bob...

Tým ICZ reprezentující YC RODOP skončil na skvělém druhém místě v závodu ME Melges 24

23.8.- 25.8. 2013, Máchovo jezero CTL:131721

19. - 26. 7. 2013 – Marina di Grosseto, Toskánsko, Itálie

Zobrazit všechny články


nahoru