Dvě rozjížďky a málo větru - jachting na Olympiádě dětí a mládeže

Eva Skořepová | 24.06.2024

Soutěž v jachtingu začala dnes na Bezdrevu v Yacht Clubu DIM. Dopoledne závodila třída Optimist.



 
Start byl odložen na 12. hodinu, kdy byla odstartována první rozjížďka. Nejdříve vyrazily na trať dívky. Na první bójce vedla Dorota Gráczová z Moravskoslezského kraje, měla ale předčasný start, a tak byla z rozjížďky diskvalifikována. Po zadním kurzu se tak do čela z pátého místa propracovala Anna Skořepová z Prahy, která vedení udržela až do cíle. Za ní na druhém místě doplula Tereza Ottová z Olomouckého kraje a třetí skončila Světlana Vlčková z Ústeckého kraje. Dorota Gráczová následně podala žádost o nápravu kvůli nepřesné signalizaci jejího předčasného startu. Rozhodčí nápravu uznali, takže z první rozjížďky dostane průměrné bodové hodnocení z dalších rozjížděk, které pojede.

 


„Je to skvělý vstup do závodu, první stoupačku jsem nejela moc dobře, povedl se mi zaďák, kdy jsem se dostala do vedení a pak jsem si jen hlídala soupeřky,“ uvedla Anna Skořepová. „Odpoledne se pojedeme podívat na ostatní sporty, třeba na plavání, kde soutěží moje spolužačka Stela Hájková ze ZŠ Emy Destinnové v Praze 6, a pak pojedeme na koncert Bena Cristovaa,“ dodala.
 

 


Po dívkách přišli na řadu chlapci. Na první bójce vedl Filip Otta z Olomouckého kraje, který ale po druhém křižování zamířil na nesprávnou bójku a propadl se tak na třetí místo. Na druhém místě dokončil Jakub Lojka z Jihočeského kraje a rozjížďku vyhrál Hynek Dokoupil z Jihomoravského kraje. „Je to dobré, vítězství jsem nečekal. Vítr byl slabý, snažil jsem se chytat změny a najít, kde je ho nejvíc,“ řekl v cíli Hynek Dokoupil, který kromě jachtingu hraje také fotbal. „Olympiáda je pro mě velká zkušenost a velká čest,“ dodal.
 
Pak byla odstartována pro obě kategorie ještě druhá rozjížďka, ale kvůli bezvětří musela být přerušena.
 

 


Po obědě měla závodit ještě třída RS Feva. Její start byl nejprve odložen, pak sice závodníci vypluli na vodu, ale bezvětří neumožnilo odstartovat žádnou rozjížďku.
 
Na zítra je předpověď příznivější, od rána by mělo foukat, a tak třída RS Feva bude startovat v 10 hodin a třída Optimist ve 14 hodin. Závod vyvrcholí ve středu, kdy se pojedou finálové rozjížďky.
 
Stream z dnešního odpoledne je k zhlédnutí zde: https://czechteam.fameplay.tv/jachting11

Čas: 6.21
 
Závod můžete zítra sledovat živě na ČT sport (od 10 a od 15 hodin), platformě ČT sport+ a na Czech Team TV, na sociálních sítích Olympiády dětí a mládeže či v Olympijské aplikaci, kde najdete i veškerý program akce.
 
Jednotlivé rozjížďky můžete sledovat také zde: http://odm2024.sapsailing.com

 

Kompletní výsledky:  https://www.sailing.cz/noticeboard/241311

 

Více o LODM zde: https://www.olympijskytym.cz/odm


Foto ke stažení: http://gofile.me/52A2D/60zSSGrYB


 

Kluby v článku

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

XI. letní olympijské hry dětí a mládeže dnes začínají. Hostí je Jihočeský kraj. Užijte si spor...

Po květnovém 6. místě na úvodní letošní regatě Palmavela se TŘI SESTRY SAILING TEAM v druhém č...

V týdnu od 11. do 15. června se ve Švýcarsku na jezeře Silvaplana konalo mistrovství Evropy ve...

O víkendu 15.–16. 7. 2024 se v Union Yacht Clubu Traunsee konal 3. Alpský pohár, který vyhrál ...

V neděli 16. 6. skončilo v polském Pucku Mistrovství Evropy ve windsurfingu ve třídě Raceboard...

Zobrazit všechny články


nahoru