Eurocup ve Dziwnowě

Eva Skořepová | 14.07.2015

V sobotu 11.7. se na Eurocupu třídy Laser v Polsku odjely 2 rozjížďky ve třídách Laser a Laser Radial, Laser 4.7 zvládl jen jednu.

V sobotu 11.7. se na Eurocupu třídy Laser v Polsku odjely 2 rozjížďky ve třídách Laser a Laser Radial, Laser 4.7 zvládl jen jednu. "Vál severozápadní vítr o sile 1,7-2,9 m/s, vlny 0,7 m. Rozjížďka trvala v průměru přes 2 hodiny. Nejlepší výkon v Radialech podal Kuba Halouzka, který byl na průběžném celkovém sedmém místě, třetí v mužích, a druhý v kategorii do 19 let. Jirka Halouzka byl celkově na 13. místě, v mužích sedmý, v kategorii do 21 let pátý. V Laserech 4.7 byla nejlépe Lenka Kališová na 24. místě. Ben Přikryl byl na 28. místě,ostatní nestihli cílový limit. Solidně jel ve třídě Laser Jean-Baptiste Janča, který byl celkově desátý a v kategorii do 21 let šestý. V neděli foukal slabý jižní vítr od břehu o síle 1,5-2,5 m/s a dopoledne se nezávodilo," napsat trenér Michal Smolař.
12. 7. se odjela pouze jedna rozjížďka ve větru 1,5-2,3 m/s. Ve třídě Laser Radial si Kuba Halouzka pohlídal soupeře a celkově skončil šestý, v mužích třetí a v juniorech do 19 let druhý. Gratulujeme - výborný výkon! Jirka Halouzka skončil na velmi dobrém celkovém 10. místě. Ve třídě Laser zajel v poslední rozjížďce Jean-Baptiste Janča 3. místo, celkově skončil devátý. Ve třídě Laser 4.7 se neodjelo nic, takže výsledek zůstal stejný. Včera se Laser team SCM přesunul do Gdynie, dějiště konáni ME třídy Laser 4.7 od 17.do 24.7. Odedneška probíhá trénink. ČR reprezentují Benjamin Přikryl, Radek Sopoušek, Johana Rozlivková, Bára Košťálová a Lenka Kališová. Laseristi a Radialisti včetně všech reprezentantů míří na mistrovství Evropy do Dánska, které začíná také 17.7. Tak držte palce.

Výsledky zde:
http://news.sailingnet.pl/regaty/europa-cup/

Starší články z kategorie Závody

Ve Warnemünde se od 4. do 7. 7. jel Eurocup tříd Laser, Laser Radial a Laser 4.7. Zúčastnilo se h...

Na Lipně se od soboty 4. 7. jelo mistrovství České republiky třídy 29er. Zároveň zde měly Český p...

Během prvního červencového prodlouženého víkendu se na Bezdrevu odjelo mistrovství republiky tříd...

Od pátku 26. do soboty 27. června 2015 se jel v rámci Šilhánkova memoriálu na Velkém Dářku závod ...

Na tradičním červnovém Kieler Woche se letos objevilo méně českých lodí, než bývá zvykem. ...

Zobrazit všechny články


nahoru