Eurocup ve Warnemünde

Dana Dvořáková | 10.07.2015

Ve Warnemünde se od 4. do 7. 7. jel Eurocup tříd Laser, Laser Radial a Laser 4.7. Zúčastnilo se ho také reprezentační B družstvo a SCM, k němuž se přidala ještě Markéta Audyová

„První den závodu vál severní vítr 3-4,5 m/s, vlny 0,5-0,7 m a bylo slunečno. Odjely se 2 rozjížďky. Výkony členů SCM byly podprůměrné, Jakub Halouzka velmi dobrý a dařilo se také Markétě,“ píše trenér Michal Smolař.

„Druhý den byl vítr pouze 1,5-2,5 m/s a neodjelo se nic. Třetí den byl posunutý start o hodinu pro silný vítr, poté se odjely dvě rozjížďky za větru o síle 8-10,5 m/s, vlny byly 1,5-2 m, slunečno s kupovitou oblačností. Jakub Halouzka podal skvělý výkon a celkově skončil na 14. místě, Radek Sopoušek a Ben Přikryl se v náročných podmínkách výrazně zlepšili. Radek skončil na 26. a Ben na 30. místě. Nejlepší z žen byla Markéta, ale v silném větru už se jí tolik nedařilo a propadla se na 22. místo.

Poslední den závod se pro bezvětří opět nejezdilo.“ Tým ve složení Kuba a Jirka Halouzkovi, Jean-Baptiste Janča, Radek Sopoušek, Ben Přikryl, Mario Nuc, Martin Kmenta, Johana Rozlivková a Lenka Kališová, se po závodě přesunul na další Eurocup do polského Dziwnowa. 9. 7. neproběhl plánovaný trénink pro velmi silný severozápadní vítr 21-24 m/s a vlny 3-4 m. Dnes - první den závodu je situace stejná a závod je odložen.

Výsledky zde: http://www.warnemuender-woche.com/Regatta/Ergebnisse-I-Results-2015

Starší články z kategorie Závody

Na Lipně se od soboty 4. 7. jelo mistrovství České republiky třídy 29er. Zároveň zde měly Český p...

Během prvního červencového prodlouženého víkendu se na Bezdrevu odjelo mistrovství republiky tříd...

Od pátku 26. do soboty 27. června 2015 se jel v rámci Šilhánkova memoriálu na Velkém Dářku závod ...

Na tradičním červnovém Kieler Woche se letos objevilo méně českých lodí, než bývá zvykem. ...

Ondřej Teplý vyhrál ve Valencii mistrovství světa juniorů olympijské třídy Finn, které se konalo ...

Zobrazit všechny články


nahoru