Intenzivní trénink v Zadaru

Eva Skořepová | 03.03.2024

Matěj Martan a David Křížek ml. na RS Feva (Team Freedom) a Štěpán Beneš na Wingfoilu vyrazili na soustředění do Zadaru. Trenér David Křížek má s lokalitou dlouholetou zkušenost. A ani letos místo nezklamalo. 


 
 
Hned na úvod v pátek 1. března byl vítr přes 20 uzlů s nárazy až 28 uzlů a poměrně velké vlny. Všichni si divokou jízdu moc užili.
 

 

 


V sobotu byl vítr o poznání slabší, tedy kolem 12 uzlů, a tak byl prostor pro nácvik manévrů a obeplouvání značek, ale také pro pilování techniky sjíždění vln. Další dny má vítr opět zesílit, ale bude jej doprovázet čistá obloha bez mráčků a poměrně vysoké teploty, tedy alespoň na toto období. Všichni už se tedy na vodu moc těší a jachting v takových podmínkách je moc baví. 
 

 

 

 


„K tréninku využíváme moderní technologie a několik kamer, abychom mohli jednotlivé kroky dobře analyzovat. Okamžitou odezvu nám umožňují vysílačky, takže vše je mnohem aktuálnější. Trénink je zaměřen samozřejmě na rozježdění po zimní přestávce, ale pak především na starty, což se nám zatím úplně nedaří a je to největší slabina posádky RS Feva. Štěpán na wingfoilu pak piluje především jízdu po vlnách, ale zaměřujeme se i na starty na různé kurzy a obeplouvání značek,“ popsal trenér David Křížek

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

První kvalifikační regatou na MS/ME pro české Optimisty byla 4th Youth Centenary Regatta – Tro...

Naši iQFoilisté – od reprezentantů až po juniory – se v Cadizu zúčastnili přípravného závodu A...

O víkendu se část reprezentačního družstva SPS Optimist zúčastnila v rámci přípravy na kvalifi...

Od 18. do 23. února se v Nautical Clubu Kalamaki v Athénách v Řecku konalo mistrovství Evropy ...

V El Balis nedaleko Barcelony se od 15. do 18. února je Eurocup třídy 29er. Na startu bylo 117...

Zobrazit všechny články


nahoru