Interpohár na Oravě

Eva Skořepová | 22.07.2024

TJ Motor-Yacht Námestovo pořádal na Oravské přehradě v termínu 20.–21. 7. 2024 další ročník INTERPOHÁRU. Tentokrát to byl velmi úspěšný závod pro českou skupinu závodníků v lodních třídách OPTIMIST i ILCA 4.


 

Pět rozjížděk závodníci zvládli ve velmi proměnlivých podmínkách v sobotu. Bohužel, v neděli nám vítr nedovolil závodit.

 

 

V lodní třídě ILCA 4 vybojoval první místo Richard Kováč, druhé místo získal Vladimír Kováč  (oba z Jachtklubu Prostějov) na shodu bodů s Jeremiášem Přikrylem z YC Kroměříž, který skončil na místě třetím. Na sedmém místě dojela Karolína Hejnová z Baníku Ostrava a na 12. potom Tomáš Bílek z TJ Sokol Palkovice. Tímto výkonem naše výprava předvedla nadvládu v této lodní třídě nad slovenskými a polskými soupeři.

 

  

 

V lodní třídě Optimist byla z České republiky nejúspěšnější Dorotka Gráczová z klubu YachtClub Baník Ostrava, která vybojovala v celkovém pořadí druhé místo stejně jako v pořadí starších žákyň. Stupně vítězů u starších žákyň obsadila také Viktorie Ptašniková ze stejného klubu. Sem patří také Šimon Gracz, který obsadil první místo v mladších žácích, a Anička Hejnová, která skončila druhá v kategorii mladších žákyň!
Vlaďka Kováčová

 

 

Výsledky: http://old.sailing.sk/listina.php?CTK=207&Rok=2024&

 

Starší články z kategorie Závody

Na Lipně proběhl tradiční první červencový týden plný jachtingu. Po pohárovém závodě Král Šuma...

Mistrovství Evropy RS Feva 2024 v litevské Nidě dominovala posádka našich slovenských sousedů,...

Česká posádka HEBE SAILING TEAM se stala vicemistry Itálie v jachtingu ve třídě C a kategorii ...

Součástí jedné z největších regat světa – Kieler Woche – byla i testovací regata třídy X-15, k...

26.–30. 6. probíhalo v Italské Mekce kitefoilingu v Gizzerii mistrovství světa KiteFoil Master...

Zobrazit všechny články


nahoru