Jachtařská liga 2018 v Brně

Eva Skořepová | 19.06.2018

Koncem pracovního týdne v polovině června panovalo v Brně teplé, slunečné a větrné počasí. Toho využilo víc jak polovina týmů, v pátek se trénovalo skoro do tmy.



O víkendu pak už tolik nefoukalo a v neděli skoro vůbec. Do Brna dorazilo 9 týmů, oproti loňskému roku je to o něco méně, o to více času závodníci mohli strávit na vodě. 

 

Sobota přinesla severní vítr, který zpočátku foukal od severozápadu od Kozí horky, pozdě odpoledne přeskočil postupně na sever od Sokolského koupaliště až na severovýchod a foukal nezvykle od hráze do Rakovecké zátoky.Formát závodu využívá krátkou trať. Ta byla postavena před Lodními sporty od Rakovce až na úroveň Kozí Horky. Hlavní rozhodčí Marek Pavlovský používal tři horní bóje různých barev a v každém kole signalizoval vlajkami, na kterou bóji se jede stoupačka. Díky tomu bylo možné jet rozumné rozjížďky i přes relativně velké změny větru bez nutnosti provádění zásahů do trati. Ve slabém sobotním větru se podařilo odjet s malými přestávkami 18 rozjížděk, z vody se odjíždělo až pozdě večer.

 

 

V neděli ráno se trochu rozfoukalo, ve slábnoucím větru se odjely pouze tři rozjížďky, které neměly vliv na konečné pořadí. Překvapením je bramborová pozice favorizovaného týmu ICZ RODOP a druhá příčka YC Truc Plzeň Radka Smetany. Závody vyhrál tým YC Neratovice na kormidle s Petrem Fialou, třetí byl zaslouženě domácí tým LS Brno s Fedorem Kubešem za kormidlem.

 

Závod svým atraktivním formátem a bohatým doprovodným programem láká i mnoho diváků z řad jachtařské i laické veřejnosti. Díky sponzorům a partnerům brněnského závodu si mohli příchozí užít školy žonglování, projížďek na plachetnicích a paddleboardech, skákacího hradu a nafukovacích šipek. Sobotní večer pak závodníkům zpestřilo grilování a míchané drinky od společnosti HYVECO.

 

 

Děkujeme partnerům České jachtařské ligy, závodu Brno – RODOP, ICZ, HOSTIVAR, HYVECO, Omniplast, MYSTIC a Punkevní pstruh.
 
 
 
 

Starší články z kategorie Závody

Během víkendu 8. – 10. června se v maďarském Balatonfűzfő pořádal další závod série Supercup. ...

O víkendu proběhla v Czech Sailing Centru Nechranice znovuobnovená CERE regata. Navzdory nevět...

Velký středomořský závod námořních jachet Rolex Giraglia Cupstartuje již dnes o půlnoci....

Po loňské premiéře a 33. místě ze 405 lodí panovala v posádce spokojenost, nicméně zařazení SÁ...

Do kempu U Milana na břehu Rozkoše přijelo v sobotu 2. června 2018 celkem 22 mladých závodníků...

Zobrazit všechny články


nahoru