Jakub a Tereza Dobří jsou mistry Německa a vítězi Evropského poháru ve třídě RS 500

Eva Skořepová | 13.10.2021

Od 9. do 10. 10.  se naše posádka Jakub Dobrý – Tereza Dobrá z Lokomotivy Plzeň zúčastnila mistrovství Německa v lodní třídě RS 500. Jednalo se zároveň o završení závodů série Evropského poháru. 



Závodilo se jen v sobotu, protože v neděli nefoukalo. Nicméně ujelo se 6 rozjížděk za větru 8–10 uzlů. Celý víkend bylo slunečno, ale zima, maximálně kolem 14 stupňů, a po ránu závodníci vyndávali led z lodí a rozbíjeli zamrzlé otěže.

 

 

„Našimi největšími soupeři se stala posádka z Holandska. V každé rozjížďce jsme s nimi bojovali v těsné blízkosti. Jejich rychlost na kurz proti větru byla výborná, a proto jsme měli spoustu práce s nimi udržet krok. Ale ve třetí rozjížďce jsme zjistili, jak být mnohem rychlejší a začali jsme je porážet. Byl to nesnadný boj, někdy jsme byli v cíli dříve jen o délku lodě, ale byl to krásný a vzrušující závod, který jsme si moc užili. Po dlouhém dni, kdy jsme na vodě byli od 11 do 18 hodin se nám podařilo celkově zvítězit a stali jsme se tak mistry Německa v lodní třídě RS 500,“ uvedla naše posádka.

 

 

„Kromě mistrovství se zároveň jednalo o poslední závod Evropského poháru. Ten se skládal z mistrovství světa, mistrovství Holandska a mistrovství Německa. Díky našim vítězstvím ve všech těchto závodech se nám vedlo i v Evropském poháru. Máme cenu za první místo jak v kategorii juniorů, tak i v absolutním pořadí! Myslíme, že letošní jachtařskou sezonu jsme zakončili velice úspěšně. Završilo se tak letošní závodění na krásné lodní třídě RS 500. Jediné, co letos nebylo pokořeno, bylo mistrovství ČR na Nechranicích. V závodu jsme sice vyhráli, ale vzhledem k odjetým pouze dvěma rozjížďkám, se závod nemohl klasifikovat jako mistrovství,“ dodali.

 


Výsledky mistrovství Německa:
https://www.manage2sail.com/en-US/event/Ankerlaterne2021#!/results?classId=101be08e-63b1-4102-967b-05a0a9ba0127

 

 

Evropský pohár:
1. CZE 1688 JAKUB DOBRÝ – TEREZA DOBRÁ
2. NED 971  KOOISTRA – HOLEWIJN
3. NED 526  DEURLOO – DEURLOO

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

Berlin Cup byl poslední ze sedmi vypsaných závodů, které byly součástí EUROSAF poháru. Z tohot...

Stejně jako závodníci na České námořní rallye si v neděli 10. října dramatické chvíle na letoš...

Sourozenecká dvojice Michaela Pavlišová na kormidle a Marek Pavliš na kosatce z YC Kovářov (CZ...

Grand Prix 2.4mR je už skoro tradiční regata pořádaná vždy na konci září po regatě na Chiemsee...

Ve dnech 25. -  29. září se konal ve Warnemünde 2.4mR GER Gold-Cup, který byl zároveň Mistrovs...

Zobrazit všechny články


nahoru