Jakub Halouzka potřetí v řadě mistrem ČR ve třídě Laser Radial

Eva Skořepová | 10.05.2017

Na Nových Mlýnech se od 6. do 8. května jela tradiční M.B. Keramika Pálavská regata, které se letos zúčastnilo 128 závodníků jednoposádkových lodních tříd.


Pro všechny třídy šlo o tradiční mezinárodní závod s kvalitním dobrým obsazením zařazený do Poháru ČR, pro třídu Laser Radial se jednalo dokonce o mistrovství České republiky.

 

 

V sobotu kvůli bezvětří závodníci vůbec nevypluli na vodu, náladu si tak spravili až na tradiční party ve stanu v pořádajícím klubu YC Dyje. V neděli již rozhodčí jachtaře na vodu poslali, ale bezvětří střídající se s bouřkovými přeháňkami stačilo pouze na několik nedokončených pokusů o rozjížďky. Aprílové počasí přineslo slunce i vydatný déšť, na obloze se objevila duha. Závodilo se nakonec až v pondělí, kdy se odjely 4 rozjížďky. První dvě ještě v poměrně slabém severozápadním větru, zbylé již ve středním, ale přeskakujícím o síle 5–8 m/s.

 

Ve třídě Laser Standard zvítězil olympionik Viktor Teplý z Jachtklubu Brno jen o bod před dalším reprezentantem Štěpánem Novotným z Jachtklubu Cheb. „Na českých vodách už nezávodím moc často, je to hodně o štěstí. Dnes to chodilo jednou zprava, podruhé zleva, nedalo se moc předvídat. Jsem rád, že to nakonec těsně vyšlo,“ uvedl Viktor Teplý. Dalším závodem bude pro oba reprezentanty tradiční červnová regata v Kielu, vrcholem sezony pak v září mistrovství světa ve Splitu a v říjnu mistrovství Evropy v Barceloně.

 

Mistrovství ČR ve třídě Laser Radial již po třetí v řadě vyhrál další dvacetiletý juniorský reprezentant Jakub Halouzka z Moravského Yacht Klubu, který si na Radial odskočil ze Standardu, na němž nyní většinou stejně jako jeho starší reprezentační kolegové Viktor a Štěpán závodí. Druhý byl další nadějný junior teprve sedmnáctiletý Ben Přikryl z Lodních Sportů Kroměříž a třetí nestárnoucí Zdeněk Chlup z Jachtklubu Brno, který byl kdysi jeden z prvních, kdo na této třídě závodili.

 

Mezi ženami, pro které je Radial olympijská třída, byla nejlepší Martina Bezděková z Jachtsportu Brno, jen o bod před Lucií Keblovou z Českého Yacht Klubu. Třetí byla Lenka Kališová z Jachtklubu Brno.

 

Z Finnařů si při neúčasti Ondřeje Teplého, který nyní závodí v Marseille na mistrovství Evropy, a Michaela Maiera, který je s Ondrou ve Francii jako kouč, vedl nejlépe Jiří Hýža z Jachtklubu Brno, Evropy vyhrála Vendula Škráčková z Yacht Clubu Jezero Hlučín a ve třídě D-One zvítězil Jakub Huček TJ Slávia-jachting Česká Skalice.

 

Fotografie zde: https://www.facebook.com/pg/sailingcz/photos/?tab=album&album_id=1853109688288420

Foto Eva Skořepová

 

Více zde: www.palavska.com

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V Hyeres v neděli 30. 4. skončil finálovými jízdami světový pohár olympijských tříd.

Ve španělské Murcii skončilo mistrovství Evropy mládežnické třídy Laser 4.7.

Zítra začnou v Hyères na Francouzské riviéře závodit nejlepší okruhoví jachtaři. Světový poh...

Na Mallorce v sobotu skončil tradiční velký závod olympijských tříd Princes Sofia Trophy.

První letošní velká regata olympijských tříd začala 27. 3. na Mallorce. Na startu se sešlo 900 zá...

Zobrazit všechny články


nahoru