Konec zákazu nočního kotvení na Vltavě

Dana Dvořáková | 09.07.2016

Ministerstvo dopravy přijalo a dne 8. 7. požádalo publikovat ve Sbírce zákonů novelu vyhlášky 46/2015 Sb. Novelou se ruší zákaz nočního kotvení na Vltavě a zákaz splouvání jezů bez souhlasu správce

Velká zásluha a dík patří Tomáši Kruškovi (ČANY), kterému vloni na jaře bouchly saze ve správný okamžik a zveřejněním petice rozpoutal kampaň proti zákazu. Stejný dík patří všem, kteří kampaň táhli až do zdárného konce. Speciální poděkování si zaslouží Český svaz vodního motorismu, který na loňské výstavě Lodě na vodě dal k dispozici svůj stánek pro sběr podpisů pod petici, a všichni, kteří petici podepsali, sbírali podpisy a otevírali dveře k politikům a na ostatní důležitá místa (nechci nikoho vynechat, takže nejmenuji, ale bez vás, chlapci, by se to vyhrát nedalo).

Novela začne platit patnáctý den po publikaci ve Sbírce zákonů, kotvení mimo vyznačená místa bude v obdobném právním režimu jako před zákazem, tj. kotvit bude možno kdekoliv, kde to není výslovně zakázáno. Oproti dřívější úpravě navíc nikoliv 24, ale 48 hodin v kuse.

Petr Felix Chudoba,

legislativní komise ČSJ

Starší články z kategorie Sekretariát ČSJ

7. 7 a 8. 7. 2016

Honzík je pravnukem jednoho ze zakladatelů jihočeského jachtingu - Františka Miroslava. Je vnukem...

S lítostí oznamujeme, že dne 21. března 2016 zemřel ve věku 80 let pan Václav Klement

Níže naleznete odkaz na zveřejněné informace na webu MŠMT

Výkonný výbor Českého svazu jachtingu děkuje všem členům - závodníkům, reprezentantům, trenérům, ...

Zobrazit všechny články


nahoru