Krásný jachtařský den – LODM 2017

Eva Skořepová | 26.06.2017

Druhý den jachtařské regaty na Letní olympiádě dětí a mládeže byl jako vystřižený.

Na Brněnské přehradě svítilo slunce a foukal příjemný vítr kolem 5 m/s s občasnými silnějšími poryvy. Ideální jachtařské počasí si užila zejména dopoledne třída RS Feva, jejíž první dnešní rozjížďku přenášela Česká televize, která natáčela ze člunu Zodiac PRO Open zapůjčeného na akci firmou MARINE. Ze člunu dění na vodě komentoval dvojnásobný olympionik ve třídě Laser Viktor Teplý: „Sám jsem se dětské olympiády v roce 2005 také zúčastnil, tak vím, jak důležitý závod to je pro všechny děti, které zde startují. Držím jim palce a přeju, aby jim toto krásné jachtařské počasí vydrželo.“

Třída RS Feva tedy absolvovala tři vydařené rozjížďky, v nichž favorité potvrdili své kvality a posádky, které byly na medailových pozicích, jen upevnily svá postavení. Ve vedení tedy zůstali sourozenci Jakub a Tereza Dobrých z Plzeňského kraje, druzí jsou stále Vojtěch Brož a Matouš Hlaváček z Prahy a třetí Petr Tupý a Dan Viščor z Jihomoravského kraje.

Pro třídu Optimist, která startovala odpoledne, vítr bohužel trochu zeslábl. Přesto se podařilo odjet čtyři plánované rozjížďky.

Opět se nejvíce dařilo Lukáši Wehrenbergovi z Prahy, který dvě rozjížďky vyhrál a dvakrát skočil třetí. „Zpočátku jsem měl pocit, že nemám dostatečnou rychlost jako moji soupeři, ale nakonec se mi rozjížďky povedly,“ neskrýval spokojenost talentovaný pražský závodník. Na druhém místě je o pouhý bod Tomáš Mlejnek z Pardubického kraje a na třetím Petr Hála ze Zlínského kraje.

Mezi dívkami si vedení upevnila Markéta Kališová z Jihomoravského kraje, druhá zůstává Klára Himmelová ze Středočeského kraje. Anně Teubnerové z Prahy se dnes příliš nedařilo, na třetí místo se před ni dostala Kristýna Piňosová z Olomouckého kraje.

Zítra závod pokračuje opět v 10 hodin. Začínají Optimisti.

Průběžné výsledky zde.

Více o LODM na: http://odm.olympic.cz

Starší články z kategorie Závody

Děti na lodních třídách Optimist a RS Feva začaly dnes na Brněnské přehradě svou olympijskou sout...

Mistři Evropy Michal Koštýř a Klára Kulhánková v Mini Duelu na TV Prima.

Milan Koláček má za sebou svoje první La Solitaire URGO Le Figaro. Skončil na čtvrtém místě mezi ...

420 Sailing party: 8. - 13. 8. 2017 Lipno a 27. 8. - 30. 8. 2017 Nechraníce

Druhý ze závodů Jachtařské ligy se odehrával o víkendu 17.–18. 6. v Brně za účasti plného p...

Zobrazit všechny články


nahoru