MASTERLAN MÍŘÍ DO QUIBERONU

Eva Skořepová | 14.05.2018

Další závod Flying Phantom Extreme Sailing Series se pojede od 18. do 21. května ve francouzském Quiberonu.




Lokalita je pro foilující jachting rychlých katamaránů naprosto ideální. Přes poloostrov proudí mořská bríza, ale záliv je chráněn před oceánskými vlnami. Závodníky opět čeká 24 rozjížděk za 4 dny. To vše bez možnosti škrtání nejhorších výsledků. Každá rozjížďka se počítá. V týmu MASTERLAN nastoupí́ tradičně kormidelník David Křížek, který se na tento závod připravoval na Lipně na katamaránu A- cat. Oba týmoví kosatníci jsou ale mimo hru. Milan Harmáček nemůže nastoupit a Zdeněk Adam stále rehabilituje po zranění z Ománu. Nakonec se ukázalo, že se jednalo spíše o natržený bicepsový úpon. Léčba se ještě protáhne, což je pro všechny velké zklamání. Na místo kosatníka nakonec nastoupí dvojnásobný mistr světa z Francie Antoine Joubert, který závodil ve třídě Flying Phantom za OMAN Air a Red Bull Sailing, ale často se představuje také na foilujících katamaránech GC32. Bude tedy třeba vyladit loď a dva dny věnovat souhře posádky. Pak už se tým MASTERLAN vrhne do bojů v druhém závodě letošní Flying Phantom Extreme Sailing Series. Tentokrát se regata pojede bez účasti katamaránů GC32, které mají ve stejném termínu mistrovství světa na Lago di Garda. Celá série tedy patří Phantomům. 

 

 

 

 

„Byl to skvělý jachting, ale s bolavým koncem,” řekl po závodě v Ománu kosatník týmu Zdeněk Adam.

„Minulý týden jsem si několikrát dobře zatrénoval na Lipně na jednoposádkovém katamaránu. Sparing partnerem mi byl Vladislav Ptašnik, který se hodně zlepšil a nedávno zajel skvělý výsledek na mezinárodním mistrovství Německa, kde porazil řadu světových favoritů. Podmínky byly na Lipně skvělé. Byla to ale jen náhražka za skutečný trénink, kterému se věnuje většina týmů již v dějišti závodu v Quiberonu. Je mi strašně líto, že nemůže nastoupit Milan a zranění to nedovolí ani Zdeňkovi. U nás už ale není mnoho dalších variant. Je zde několik mladých nadějí, ale fyzicky by to zatím nezvládli. Nakonec tedy nastoupí Antoine. Bude to pro mě skvělá škola. Je to absolutní světová špička. Jezdil také z Francem Cammasem a řadou dalších světových es. Uvidíme zda ze mě vydoluje lepší umístění. Přestože jsem snížil svoji soutěžní hmotnost, budeme opět patřit k těm těžším posádkám. V Quiberonu by to ale nakonec mohla být výhoda. Držte nám palce,” řekl kormidelník týmu MASTERLAN David Křížek. 

 

 

DĚKUJEME VŠEM PARTNERŮM

S velkou radostí můžeme oznámit zahájení spolupráce s novým generálním partnerem týmu – firmou ceys. Tato společnost se zastoupením a výrobou také v České republice dokázala vstoupit do projektu a podpořit naši závodní činnost. Společně s Land Rover cz jsme plánovali trénink a účast několika posádek na Lipno Marathonu. To se nakonec nezdařilo, ale spolupráce nadále pokračuje.

Velké díky patří hlavním partnerům Stavmonta, Vodárna Plzeň a Magic Marine cz (KWS marine). Máme také úžasnou kolekci oblečení od NAUTICA, ve kterém budeme vzorně reprezentovat ve VIP Extreme Clubu na regatách a na propagačních akcích týmu.

Tradičně také díky dalšímu z dodavatelů, firmě M.A.T. Group. Díky nim máme skvěle vybavený vlek nářadím a řadu užitečných doplňků. Velkou podporu máme v zázemí na Lipně v Černé v Pošumaví. V kempu Jestřábí I je naše tréninková základna. Nyní především pro trénink na katamaránu A-cat RODOP - MASTERLAN.

 

CZE-78 MASTERLAN
Alan Kučera

 

www.davidkrizek.cz 
Instagram: david.krizek.16
Facebook: David Křížek

Přílohy ke stažení

  team_news_11-5-18.pdf (4M)

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

První letošní pohárový závod třídy Optimist se skutečně povedl. Slunečné počasí a po celý víke...

Jakub Halouzka, olympionička Veronika Kozelská Fenclová a junior Ben Přikryl berou tit...

Ondřej Teplý zajel ve francouzském Hyeres vynikající výsledek. 

Až v 17.30 vypluli dnes na moře závodníci třídy Finn. Ale pokus o odjetí dvou zbývajících rozj...

Dnes na světovém poháru v Hyeres: Ondra Teplý si zajel škrtačku (22) a přidal jednu desítku. Z...

Zobrazit všechny články


nahoru