MČR 2017 v lodní třídě Pirát

Dana Dvořáková | 15.07.2017

Ve dnech 5. - 9. 7. se uskutečnilo na vodní ploše Bezdrev mistrovství České republiky v lodní třídě Pirát

18 posádek této naší nejstarší lodní třídy, která příští rok oslaví úctyhodné osmdesátiny, se sešlo ve středu odpoledne v areálu loděnice YC DIM Bezdrev, kde proběhlo měření a přihlášení do závodu.

Na čtvrtečním ranním nástupu bylo mistrovství ČR zahájeno předsedou oddílu - hlavním rozhodčím Karlem Lukschem a garantem závodu ing. Janem Mariánem, bývalým dlouholetým prezidentem lodní třídy Pirát, který ocenil především počet zúčastněných lodí a popřál závodníkům příznivý vítr. Předpověď na závod sice nebyla ideální, ale opak byl nakonec pravdou. V pátek a v sobotu se za takřka ideálních jachtařských podmínek (čerstvý vítr a sluníčko) odjelo 8 kvalitních náročných rozjížděk, které rozhodly o celkovém pořadí. Poměrně silného větru si užily všechny posádky až dost, poklonu pak zaslouží obzvláště plzeňské mixované posádky Jan Jukl/Alice Juklová a Jiří Šedivák /Jitka Kuncová.

Pro titul si dojeli díky sedmi vyhraným rozjížďkám bratři Josef a Dalibor Sivých ze Slavoje Hluboká nad Vltavou, stříbro vybojovala třeboňská posádka Michal Tobolka a Petr Gardavský a bronzové medaile získali Zdeněk Richter z YC Doksy a Michal Novotný z pořadatelského oddílu DIM. Zdařilé mistrovství ČR v lodní třídě Pirát bylo ukončeno slavnostním ceremoniálem opět pod taktovkou těch, kteří ho zahájili.

Pozn: kompletní výsledky (www.sailing.cz) a video (www.czechpirat.cz)

Starší články z kategorie Závody

Jachtařský tým MASTERLAN odlétá do španělské Barcelony, aby se zúčastnil dalšího závodu Flying Ph...

První červencový týden již tradičně patřil v JK Černá v Pošumaví dvěma velkým závodům. ...

MČR proběhne 17. - 20. 8. 2017 na Lipně v JK Černá v Pošumaví, tak se nezapomeňtme přihlásit včas...

Posádka týmu MASTRELAN - David Křížek a Milan Harmáček se jako první český tým v historii zúčastn...

V termínu od 17. do 25. června 2017 se konal v olympijské maríně v Kielu-Schilksee další ročník n...

Zobrazit všechny články


nahoru