MČR RS FEVA 2013

Dana Dvořáková | 03.09.2013

23.-25.8.2013 – Loděnice Lipno, Lipno nad Vltavou
MEDAILE PŘEDÁNY!
V pátek 17.8. začalo soustředění RS Feva v témže místě, na kterém mělo o týden později vypuknout klání o titul Mistra České republiky pro rok 2013. Celotýdenní soustředění pod vedením trenérů Honzy Myslíka a manželů Kábových provázely ideální jachtařské podmínky, které byly využity na maximum k přípravě na nadcházející vrchol sezóny.
Slunce a vítr uvítal v pátek 23.8. účastníky MČR. Po slavnostním zahájení se vydalo všech 21 posádek RS Feva, 16 posádek RS 700 a 5 posádek RS Vareo na start. Během dne foukal střední vítr mezi 4 až 6 metry za sekundu, ve kterém se uskutečnilo 5 rozjížděk. V posledních dvou rozjížďkách došlo i k opakovaným startům a následným startům na černou vlajku, které svědčí o bojovnosti českých Feváků. Sobotní dopoledne strávili závodníci na břehu při pozorování MČR v plavání. Až kolem třetí hodiny se na hladině začaly rýsovat první vlnky a tak se opět vyjelo závodit. Tři a jedna přerušená rozjížďka byly posledními rozjížďkami letošního mistrovství. První rozjížďka se jela za velmi nestabilního větru a druhá musela být dokonce přerušena. Opakovaný start druhé rozjížďky byl již do poryvového větru, jenž dosahoval rychlosti až 7 metrů za sekundu. Třetí rozjížďka byla třešničkou na dortu.
Letošní mistrovství bylo zajímavé i pro diváky sledující závody ze břehu. Na první pětici, ve které nebylo nouze o časté souboje a taktické perličky, bylo radost pohledět. Špatně si ovšem nevedli ani nováčci v této třídě. Připomeňme naši součtem nejmladší posádku Matěje (10) a Šimona (8) Dudákovi, kteří se umístili na krásném třetím místě v juniorské kategorii. Co říci závěrem? Rekordní počet posádek (21 lodí) je velký skok, který RS Feva udělala. První závod lodí RS Feva v ČR byl odstartován 16.3. 2012. Po roce a půl startuje na mistrovství více než 25 posádek a v Poháru ČR v průměru 14 posádek z 6 klubů. Velký dík patří všem, kteří Feváky podporují a věnují jim čas. Mnohokrát děkujeme.
Václav Brabec
Celkové výsledky (21 lodí):
1. Václav Brabec-Vojtěch Brož (ČYK)
2. Nikol Staňková-Veronika Piklová (YC Lipno nad Vltavou)
3. Jaroslav Čermák-Petr Košťál (YC Pardubice)
Junioři do 13.let (4 lodě):
1. Jaroslav Čermák-Petr Košťál (YC Pardubice)
2. Šimon Šilhan-Matyáš Šilhan (YC Lipno nad Vltavou)
3. Matěj Dudák-Šimon Dudák (YC CERE)
Dívky (4 lodě):
1. Nikol Staňková-Veronika Piklová (YC Lipno nad Vltavou)
2. Anna Vallová-Barbora Svorová (LS Brno)
3. Klára Houšková-Barbora Pourová (ČYK)

Přílohy ke stažení

  07-2013-mcr.pdf (514K)

Starší články z kategorie Závody

23.-25. srpna 2013 – Lipno nad Vltavou, Mistrovství ČR – RS700

Termín konání: 2. -7. 9. 2013 Místo akce: vodní nádrž Nové Mlýny, sportovní areál YC Dyje Břecl...

Tým ICZ reprezentující YC RODOP ve složení Martin Trčka, Zdeněk Jirkovec, Pavel Bobek, Ondřej Bob...

Tým ICZ reprezentující YC RODOP skončil na skvělém druhém místě v závodu ME Melges 24

23.8.- 25.8. 2013, Máchovo jezero CTL:131721

Zobrazit všechny články


nahoru