ME LAR FRANCIE

Dana Dvořáková | 13.07.2012

Závodník Štěpán Novotný se minulý týden zúčastnil Mistrovství Evropy dospělých ve Francii ve městě Hourtin, které mělo být hlavně přípravou na nadcházející Mistrovství světa mládeže v Irsku, což by měl být Štěpánův vrcholný závod sezóny

Tohoto závodu se zúčastnilo více jak 100 závodníků z celého světa a Českou republiku zde reprezentovalo 5 závodníků. Přestože Štěpán nepřijížděl s velkými ambicemi, velmi se mu dařilo.

Po prvních dvou dnech se dostal na 9. pozici (rozjížďky 4,6,7,6). Po třetím dnu, což byl poslední den kvalifikace, byl na 13. místě s velmi vyrovnanými rozjížďkami. Ve dvou ze tří finálových dnů foukal velmi silný vítr, což Štěpánovi moc nesvědčilo, a proto se posunul na 30 místo. Poslední den se naopak kvůli příliš slabému, proměnlivému větru nezávodilo a Štěpán se nakonec umístil na dobrém 30. místě celkového pořadí a na 19. místě v juniorech do 21 let.

Po závodě Štěpán řekl: "Kdyby mi před závodem někdo tvrdil, že se budu pohybovat okolo 20. místa, tak bych tomu moc nevěřil. Jsem rád, že závod dopadl výborně a už se těším do Irska, kam odlétám 11.7. Držte mi palce."

VN

Starší články z kategorie Závody

V posledním červnovém týdnu za účasti 34 týmů z 8 zemí v toskánském středisku Punta Ala proběhlo ...

v termínu 30. 7. - 2. 8. pořádá YC Lipno nad Vltavou ve spolupráci s ALT Pirát Mistrovství Evropy...

Ve dnech 14. - 15.7.2012 pořádá YC CERE mistrovství ČR matchrace na kýlových plachetnících třídy ...

již 30. 6. 2012 začíná v Landal marině na Lipně mistrovství ČR v lodní třídě Melges 24

21. -24. června 2012 – Lipno nad Vltavou

Zobrazit všechny články


nahoru