ME Laser 4,7

Dana Dvořáková | 28.07.2015

Ve dnech 17. až 24.7. se uskutečnilo ME Laser 4,7 v Gdyni. Závodu se zúčastnili členové SCM Laser týmu: Benjamin Přikryl, Radek Sopoušek, Johana Rozlivková, Bára Košťálová a Lenka Kališová

Ve skupině chlapců závodilo 162 lodí, v dívkách pak 66 lodí z mnoha evropských zemí, Austrálie a Honkkongu. Samotnému závodu předcházelo třídenní soustředění týmu ve zdejších vodách. Zkušební rozjížďka se na začátku regaty neodjela pro nedostatek větru, a tak se od pondělí začalo na ostro závodit na dvou okruzích ve třech chlapeckých a jedné dívčí skupině. Během těchto dnů se vystřídal vítr různých směrů, většinou o síle 3-4,5m/s, vlny dosahovaly max.výšky do 0,7m, pro nás nejobtížnější kombinace.

Po třech dnech soubojů se zařadil Radek Sopoušek do stříbrné skupiny, Ben Přikryl do lepší poloviny bronzové skupiny, z dívek byla nejúspěšnější v této části závodu Lenka Kališová průběžně na 46.místě, Johana a Bára se vyskytovali v poslední desítce závodnic. Z průběhu třech finálových dnů foukalo opět z různých směrů o síle 3-4,5m/s, pouze jeden den zesílil západní vítr na 8,5-10,5 m/s. Ve finálových bojích zajel výborně všech 5 rozjížděk ve své skupině Ben Přikryl a v celkovém hodnocení se posunul o 17 míst, střídavě se pak dařilo Radkovi Sopouškovi a méně našim dívkám.

Umístění našich celkově: Radek Sopoušek 98/162 lodí

Benjamin Přikryl 109/162 lodí

Lenka Kališová 57/66 lodí

Johana Rozlivková 62/66lodí

Bára Košťálová 66/66lodí

Hodnotím tuto naší výpravu v závodě tohoto významu jako velikou a důležitou zkušenost, jasně se ukázalo, na co je třeba zaměřit budoucí trénink celé skupiny a jednotlivců. Velmi hodnotím výkony Bena a Radka, kde je veliký potenciál do budoucna. U dívek je nutné přihlédnout k minimálním zkušenostem ze zahraničních závodů v této LT. Zkrátka máme na čem pracovat. Na závěr chci všem členům týmu poděkovat za výborný přístup k tréninku a závodům, které jsme v průběhu 24 dnů absolvovali a za vzornou reprezentaci naší země.

Za 5 dní odjíždíme do holandského Medembliku na trénink a MS L4,7, tak nám držte palce! Díky.

Michal Smolař

trenér SCM Laser

Starší články z kategorie Závody

Veronika Kozelská Fenclová těsně za desítkou. V dánském Aarhusu se 19. do 24. 7. jelo mistrovstv...

Ve dnech 18. - 24. 7. proběhlo ve Španělsku mistrovství světa třídy Splash a zároveň Eurocup tříd...

20.-24.07.2015 – Lübeck, Baltské moře

22. - 25. 7. 2015 se konalo na severní Gardě Mistrovství Evropy moderní lodní třídy jednoposádkov...

Odkaz na video z proběhlého závodu Plynovody Praha – The Crown cup naleznete níže

Zobrazit všechny články


nahoru