Mezinárodní Mistrovství Sárska ve třídě 2.4mR

Eva Skořepová | 18.05.2016

V pondělí na svatodušní svátky skončilo třídenní Mezinárodní Mistrovství Sárska ve třídě 2.4mR. Z původně přihlášených 21 účastníků nakonec jelo 18 závodníků z Holandska, Belgie, Lucemburska, Německa a České republiky.

První dva ročníky se konaly vždy na Velikonoce, ale pro chladné počasí se tentokrát termín závodu přesunul na květen. Bohužel naděje na teplejší počasí se ani tentokrát nenaplnila – při pátečním tréninku přišla bouře s kroupami s poklesem teplot na 6–8 °C a severním větrem. Bostalsee se dá velikostně přirovnat k Velkému Dářku nebo Máchově Jezeru ale s vyššími okolními kopci. Proto je zde vítr silně ovlivňován a prakticky po dobu rozjížďky nikdy nefouká ze stejného směru. Přes potíže se stavěním tratě se odjelo 10 rozjížděk o 3 kolech.

Vycházející hvězdou už od loňského Mistrovství Belgie je Jan ten Hoeve –zkušený závodník ze třídy O-jola a zároveň výrobce plachet (JAMA Sails) – vyhrál s přehledem 6 rozjížděk a tím získal zaslouženě titul Mezinárodního mistra Sárska a nově založenou putovní cenu. Druhé místo získal nám známý E. Bieberitz, trenér, jachtař známý ze tříd Finn a Devoti-One. Třetí příčku obsadil Uli Libor, několikanásobný účastník olympiády. Prvním hendikepovaným závodníkem byl na celkovém 4. místě Deltef Mueller-Boehling. Nejlepším českým závodníkem byl na 7. místě Viktor Sadílek, s odstupem 2 míst za Viktorem skončil Alexander Sadílek – jako druhý hendikepovaný ze šesti. Potěšitelná byla účast 2 hendikepovaných nováčků – Susane Krause a Kerstin Horn – byť skončily na posledních místech.

Nejlepším Čechem byl Viktor Sadílek.

Za zmínku stojí pozornost autorit a médií zvláště ve Cheap Breitling Replica vztahu k hendikepovaným. Vyhlášení cen se zúčastnil i místopředseda zemského parlamentu, natáčela zemská televize. Pěknou tečkou při vyhlášení výsledků bylo předání peněžitého šeku nejlepšímu hendikepovanému jachtaři. Detlef však s radostí tento šek předal jachetnímu oddílu v Plau am See, který se velice intenzivně věnuje hendikepovaným jachtařům a přivádí do jachtařské komunity mnoho nováčků. Kéž by i u nás bylo věnováno jachetnímu sportu obecně tolik pozornosti jako u našich sousedů.

Výsledky a foto:

www.facebook.com/2punkt4/?notif_t=notify_me_page¬if_id=1463492365371473

zpráva z televize (od 18:30 minuty) :

http://www.ardmediathek.de/tv/Sport-Arena/sportarena-am-Sonntag-15-05-2016/SR-Fernsehen/Video?bcastId=4040716&documentId=35364596

Alexander Sadílek, Praha 17.5.2016 , 22:16

Starší články z kategorie Závody

Finn World Masters, Lago di Garda, 16.–20. 5.

Mistrovství Evropy ve třídě RS Feva Lipno, 14.–16. 5.

Na Lipenské přehradě se jel již 16. ročník závodu Lipno Marathon.

První větrný pohárový závod windsurfingové sezony "Věstonická Venuše" na Nových Mlýnech je úspěšn...

PRAHA, 14. a 15. května Špičkoví čeští jachtaři se pustili do souboje o vítězství v České jac...

Zobrazit všechny články


nahoru