Mistrovské tituly ve třídách Cadet, Fireball a RS500 uděleny

Eva Skořepová | 09.07.2024

Na Lipně proběhl tradiční první červencový týden plný jachtingu. Po pohárovém závodě Král Šumavy se konalo mistrovství České republiky ve třídách Fireball, Cadet a RS500, pohárový závod měla také třída FD.


  

Čtyři rozjížďky se v proměnlivém větru co do síly i směru odjely ve čtvrtek i v pátek, kdy byl vítr silnější. Sobota přinesla horké a neděle deštivé počasí, ale pro nedostatek větru už se na vodu nevyjelo. Třídy, které závodily pouze v pátek, tak odjely jen jeden závodní den.
 


Mistry České republiky ve třídě Fireball se stali Milan Čáp a Filip Procházka z YC Neratovice. Stříbro vybojovala posádka Martin Mudra a Kryštof Šedivák z Lokomotivy Plzeň. Pro bronz si dojeli Martin Kubový a Jéňa Will (Jachtklub Toušeň/Lokomotiva Plzeň).

 


 
V kategorii žena na lodi, ve které se kvůli nízkému počtu účastnic titul neuděloval, zvítězila Johanka Nápravníková Kořanová s Kubou Nápravníkem (YC Neratovice/ČYK), druzí byli Lucka Štursová a Domink Dragoun (JK Plzeň) a třetí Terka Šamšulová s Přemkem Čechurou (YC CERE/Lokomotiva Plzeň).
 

 


Ve třídě Cadet zvítězily Tereza a Anna Marie Dítětovy z YC Neratovice, druzí byli Matyáš Pfaifer a Michaela Maršálková (YC Neratovice/ČYK) a třetí Anna Winklerová a Martin Morgan Šebor z Jachtklubu Toušeň. 

 

 


V kategorii do 14 let zvítězili (titul se opět kvůli nízké účasti neuděloval) Jakub Lojka a Jan Oliver Čutka (JK Černá v Pošumaví/YC DIM Bezdrev). Druzí byli Vojtěch Krchňavý a Anna Vojíková (YCR Jachting Roudnice nad Labem) a třetí Antonín Dressler a Thoriq Fadli Pětivoký (ČYK).

 

 


Ve třídě RS500 zvítězili Jakub a Tereza Dobří z Lokomotivy Plzeň, druzí byli Václav Brabec a Klára Houšková z YC CERE a třetí Lucie Košatová a Vojtěch Cibulka (ČYK/JK Plzeň).
 

 


Kategorii juniorů ovládla posádka Lucie Košatová a Vojtěch Cibulka, druhé byly Monika a Kristýna Křenkovy (YC LS Brno) a třetí Vojtěch Janáček a Albert Schwanzer (YC LS Brno).
 

 


Opět bez mistrovských titulů se vyhlašovala ve třídě RS500 ještě kategorie ženy. 1. místo Eva Matoušková a Michaela Mertlová (YC Frymburk/YC Regent), druhé byly sestry Křenkovy a třetí Eliška Richterová a Magdaléna Najvárková (YC Pardubice/OYC).
 
Ve třídě FD zvítězila posádka Milan Grill a Tomáš Palkovský z SK Štětí.
 
Celkové výsledky:
https://www.sailing.cz/noticeboard/241314

 

Foto Michal Lojka a Pavel Štursa

 

Starší články z kategorie Závody

Mistrovství Evropy RS Feva 2024 v litevské Nidě dominovala posádka našich slovenských sousedů,...

Česká posádka HEBE SAILING TEAM se stala vicemistry Itálie v jachtingu ve třídě C a kategorii ...

Součástí jedné z největších regat světa – Kieler Woche – byla i testovací regata třídy X-15, k...

26.–30. 6. probíhalo v Italské Mekce kitefoilingu v Gizzerii mistrovství světa KiteFoil Master...

O víkendu 22.–23. 6. se v YC Kovářov konal tradiční Frymburský pohár. 

Zobrazit všechny články


nahoru