Mistrovství Bavorska třídy 2.4mR

Eva Skořepová | 23.09.2015

Pod vedením Alexe Sadílka se 18.–20. září uskutečnila první výprava hendikepovaných jachtařů z YC CERE jmenovitě Jitky Burianové a Jirky Semana na mezinárodní mistrovství Bavorska v Prienu am Chiemsee.

Pod vedením Alexe Sadílka se 18.–20. září uskutečnila první výprava hendikepovaných jachtařů z YC CERE jmenovitě Jitky Burianové a Jirky Semana na mezinárodní mistrovství Bavorska v Prienu am Chiemsee. Odjeli jsme z YC CERE ve čtvrtek v 18:00, dojeli na místo o půlnoci. V pátek dopoledne jsme s Jardou Bečkou nastrojili lodě, odpoledne bylo teplo, slabý vítr, bohužel pro stálé změny směru a slabý vítr nebylo možné rozjížďku odstartovat.

V sobotu se situace opakovala, na vodu jsme vyjeli až odpoledne, kdy nás vlekli asi 2 km jižním směrem, kde bylo trochu větru. Odjela se jedna rozjížďka ve velmi slabém a proměnlivém větru, následující rozjížďka se musela zrušit pro absolutní bezvětří. V sobotu večer museli Jirka s Jardou bohužel odjet zpět do Prahy. Ještě jsme s Jardou vytáhli a odstrojili Jirkovu loď a usadili na vlek. Další den Jitka bohužel pro drobné ale senzitivní zranění už do závodu nenastoupila. To byla škoda, protože vítr umožnil odjet 4 rozjížďky, byť v slabém a proměnlivém větru. Následovalo náročné sklízení a odstrojení Jitčiny lodě – ale díky pomoci našich hostitelů se to zvládlo. Pak už zbývalo jen vyhlášení výsledků, rozloučení s přáteli a odjezd domů. Návrat do YC CERE opět o půlnoci.

Účast na tomto závodě byla pro Jitku a Jirku určitě přínosem, viděli jaká je organizace na závodech, nasbírali nějaké zkušenosti a ponaučení, a poznali další přátele, nejen mezi vozíčkáři.

Já jsem jel na vypůjčené lodi. Tato loď nebyla letos ještě na vodě, což se odrazilo na výsledku, neb jsem na lodi musel během závodu stále něco vylepšovat, seřizovat atd. Nicméně jsem byl vděčný za zapůjčení lodě od hostitele. Tato skutečnost ostatně umožnila i účast Jirky Semana a Jitky Burianové, pro ně na prvním skutečném závodě a to přímo na mistrovství Bavorska. Poděkování patří rovněž Jardovi Bečkovi, alias Dědečkovi za jeho nezištnou pomoc.

Závodu se zúčastnili i další naši závodníci. Dobře jel Daniel Bína, který dosáhl na bronzovou medaili. Na pátém místě skončil Petr Čermák.

Alexander Sadílek

CZE 4

Výsledky v příloze

Fotky Jirky Semana zde: http://semic.rajce.idnes.cz/8.Prien_City_Cup_Germeny_2015/


Přílohy ke stažení

  vysledky-bavorsko.pdf (39K)

Starší články z kategorie Závody

Ve dnech 5.-7.9.2015 se konalo na Nechranické přehradě mistrovství České republiky lodní třídy Lé...

V zářijovém Olympijském zpravodaji na níže uvedeném odkazu naleznete článek z akce pořádané TJ Lo...

Nejen jihočeští jachtaři se přijeli poklonit a vzdát hold zakladateli prvního jachtařského klubu ...

Pohárový závod lodních tříd RS 700 a RS Feva se uskutečnil o víkendu 12.-13-9-2015 v YK Jestřábí...

25. 8. - 5. 9. 2015, Dziwnów - Polsko

Zobrazit všechny články


nahoru