Mistrovství ČR katamaránů na Vltavě

Dana Dvořáková | 18.04.2011

Od pátku do neděle se na hladině Vltavy v Praze u Rašínova nábřeží proháněli jachtaři na dvoutrupých katamaránech lodní třídy Tornado. V rámci výstavy Lodě na vodě se zde totiž konalo Mistrovství ČR v match racingu (dvojboji).

Závod se na konec podařilo odjet i za nepříznivých povětrnostních podmínek. Vítr se totiž vyfoukal minulý týden a na tento víkend přišla tlaková výše a velmi slabý vánek. Díky tomu bylo ale nakonec krásné počasí a na výstavu proudily tisíce lidí, kteří vytvořili báječnou sportovní kulisu.

V regatě se představilo celkem sedm týmů z České republiky a jeden z Maďarska. Na třetím místě skončila posádka třináctinásobných mistrů ČR, Zdeněk a Jiří Pavlišové (PREFA Hubenov), které překvapivě vyřadila posádka Broňa Fousek a Filip Fousek (Bentex Plast) a získala tak stříbrné medaile. Mistry ČR se stala posádka CK FISCHER Sailing Teamu David Křížek a jeho nový kosatník (spolujezdec) Zdeněk Adam.

A jak hodnotí závod novopečený mistr a obhájce tohoto titulu David Křížek? „Jsem rád, že se to povedlo. Je to moje pětadvacátá mistrovská medaile, tak mám vlastně malé jubileum. Závod byl spíše regatovou show v srdci krásné Prahy. Bohužel nám ale dostatečně nefoukalo, a tak jsme nemohli tisíců diváků předvést divoké lety katamaránu po jednom plováku. I tak doufám, že jsme udělali dobrou reklamu našemu sportu. Za vše samozřejmě patří dík nejen závodní komisi, ale zejména pak pořadatelům parádní výstavy, která měla letos rekordní návštěvnost.“

(Foto: Martina Barnetová)

Alan Kučera – team PR

CK FISCHER Sailing Team

Starší články z kategorie Závody

Ve dnech 4.–9. 4. 2011 se na Španělském ostorvě Mallorca konal SP, první významný letošní z...

Již pozítří se vydávají tři závodníci LT Optimist s závodit a trénovat do Holandska

Regata v rámci výstavy Lodě na vodě 14. - 17. 4. 2011

Sezóna odstartována

2011 Trofeo Princesa Sofia MAPFRE,, třetí závod Světového poháru ISAF

Zobrazit všechny články


nahoru