Mistrovství ČR mládeže v jachtingu zahájeno

Eva Skořepová | 25.08.2024

V neděli 25. 8. byla zahájena regata Czech Junior Nationals, která je mistrovstvím České republiky mládeže v pěti lodních třídách (Optimist, Techno 293, ILCA 4, RS Feva a 29er).


 

Nejdříve na Nových Mlýnech začaly závodit děti v lodní třídě Optimist. Na startu se jich sešlo 86 ze všech koutů republiky a ze Slovenska.

 


 
Na slavnostním zahájení v pořádajícím Yacht Clubu Dyje závodníky přivítal senátor Rostislav Koštial, který přiznal, že se jachtingu zatím nevěnoval, ale přislíbil podporu tomuto krásnému sportu do budoucnosti. 
 
Záštitu nad mistrovstvím ČR převzali také hejtman Jihomoravského kraje Mgr. Jan Grolich a starosta Pavlova Zdeněk Duhajský. Závod následně oficiálně zahájil předseda Českého svazu jachtingu a garant závodu Radim Vašík.
 
Kromě jachtingu a závodění děti zažijí spoustu zábavy díky bohatému doprovodnému programu, setkají se s kamarády nejen z celé republiky, ale i z okolních zemí, a rodiče a trenéři mohou využít pohostinnost místních vinných sklípků.

 


 
V poledne závodníci vypluli na vodu a po krátkém čekání přišel parádní vítr o síle 5-10 m/s, ve kterém odjeli tři plánované rozjížďky. Po prvním dnu vede Tomáš Grodl z Yacht Clubu Velké Dářko před Markem Štolbou z Českého Yacht Klubu a Terezou Chlumskou z Jachtklubu Máchova Jezera.

 


 
Na celý týden je předpovídáno teplé slunečné počasí. Na dnešek je příznivá i větrná prognóza. Měl by foukat vítr kolem 5 m/s. Přijeďte se podívat, startuje se v 10.30.
 
Třídy Techno 293, ILCA 4, RS Feva a 29er začnou závodit po skončení mistrovství třídy Optimist, tedy ve čtvrtek 29. srpna.
 
 
Kompletní výsledky: https://www.sailing.cz/noticeboard/242146 


Více informací: https://www.mcrmladeze.cz 


Foto ke stažení: http://gofile.me/52A2D/mrJIEWErp

 

 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

13. - 19. 7. 2024 na Liptovské Maře v maríně Liptov se konalo MS lodní třídy Vaurien.

Sourozenecká dvojice Michaela Pavlišová na kormidle a Marek Pavliš na kosatce z YC Kovářov (CZ...

9.–11. 8. 2024 se konalo Mistrovství České republiky třídy STAR. Ačkoli byla přislíbená hojná ...

Od 5. do 9. 8. se v holandském Bruinisse jelo mistrovství světa lodní třídy RS 500. Závodu se ...

Letošní Mistrovství světa v lodní třídě Cadet se konalo na začátku srpna v anglickém Plymouthu...

Zobrazit všechny články


nahoru