Mistrovství ČR v team racingu

Eva Skořepová | 30.10.2017

V Praze se od 27. do 29. října konalo mistrovství ČR v team racingu.

V pátek po dopoledním dešti vysvitlo slunce a začalo foukat. Dvanáct týmů, složených z nejlepších jachtařů celé republiky a Slovenska, začalo závodit. K favoritů patřily zejména týmy POBŘEŽÍ LIHOVINY a obhájce titulu #PRSAKOULE, který propaguje neziskovou organizaci Loono mladé medičky Kateřiny Vackové. Ta prodělala rakovinu a rozhodla se šířit osvětu o její prevenci. Zaměřuje se zejména na rakovinu varlat a prsou a ukazuje lidem, jak se sami případně s partnerem mohou vyšetřit. Proto vznikla kampaň #prsakoule.

Foukalo i v sobotu, a tak se za první dva dny závodu stihla odjezdit celá základní část závodu, tedy všech plánovaných 66 rozjížděk. Kvůli vichřici Herwart, která v neděli zasáhla celou republiku, na vyřazovací souboje už nedošlo. Tým #PRSAKOULE, byl po základní části až na čtvrtém místě, a tak se snažil, aby se přeci jen závodilo. Když ale Petr Fiala s Terezou Jaroměřskou vypluli, aby předvedli, že se i v silném větru na Vltavě závodit dá, v jednom z poryvů se převrátili, a to i se zrefovanou hlavní plachtou. Převrátili se totiž už i v pátek, stejně jako další posádka z týmu - Ludmila Solfroňková s Ondřejem Bobkem a právě tyto chyby je odsunuly z medailových pozic.

V základní části zvítězil tým POBŘEŽÍ LIHOVINY ve složení Radek Smetana, Tomáš Vaidiš, Jan Škoda, Eva Matoušková, Michaela Mertlová a Denisa Grecmanová, a tak mu patří i titul mistrů ČR. Gratulujeme!


Výsledky:

MČR Team Racing (12 týmů)

1. POBŘEŽÍ LIHOVINY Radek Smetana (Lokomotiva Plzeň), Tomáš Vaidiš, Jan Škoda, Eva Matoušková, Michaela Mertlová, Denisa Grecmanová CZE

2. MIKEŠOVO HVĚZDIČKY Nikola Guryča (YC CERE Praha), Petr Drahorád, Jakub Solík, Markéta Bauerová, Petra Šmídová, Antonín Kašpar CZE

3. NA KRIVÁŇ Maroš Baran, Adam Ferianec, Miroslav Baran, Linda Maňková, Adam Bilka, Tomáš Chrapciak SVK

Přílohy ke stažení

  vysledky_final.pdf (80K)

Starší články z kategorie Závody

Na Lago di Garda se konal poslední letošní závod série Eurocup lodní třídy mládežnických skifů 29...

Dnes skončí slavnostním vyhlášením závod Rlex Middle Sea Race a Česká republika má opět medaile....

21. Česká námořní rallye aneb Mistrovství ČR One-Design se konala od soboty 14. 10. v Chorvatsku....

21. Česká námořní rallye aneb Mistrovství ČR One-Design začala v sobotu 14. 10. v Chorvatsku. Na ...

V termínu 28. 9. - 1. 10. jsme na Nových Mlýnech odjeli Mistrovství České Republiky pro lodní tří...

Zobrazit všechny články


nahoru