Mistrovství ČR v team racingu aneb Velká cena Prahy

Eva Skořepová | 01.11.2019

V Praze na Vltavě v YC CERE se od pátku do neděle (25.–27. 10.) konalo mistrovství České republiky týmů. Dvanáct šestičlenných týmů (včetně jednoho slovenského) závodilo na lodích třídy 420, v soubojích tři proti třem lodím. Na startu nechyběly mnohé osobnosti českého jachtingu.
 



 

V Praze končilo babí léto, větru bylo málo. Celkem se odjelo 65 rozjížděk za mírného větru s nárazy do 5 m/s. Konkurence byla tradičně velmi silná, souboje na vodě napínavé a jachting v duchu fair play. Nejlépe si vedl tým #PRSAKOULE ve složení Petr Fiala, Lucie Chmelová, Jana Bezušková, Ondřej Bobek, Pavel Bobek, Tereza Jaroměřská, který propaguje neziskovou organizaci Loono mladé medičky Kateřiny Vackové. Ta prodělala rakovinu a rozhodla se šířit osvětu o její prevenci. Zaměřuje se zejména na rakovinu varlat a prsou a ukazuje lidem, jak se sami případně s partnerem mohou vyšetřit. Proto vznikla kampaň #prsakoule.

 

 

 

 

Na druhém místě skončil tým YC CERE ve složení Markéta Schwarzová, Šárka Bauerová, Adéla Cvachová, Tereza Šamšulová, Václav Brabec, František Bauer a na třetím POBŘEŽÍ LIHOVINY ve složení Radek Smetana, Michaela Mertlová, Tomáš Vaidiš, Denisa Grecmanová, Jan Škoda, Eva Matoušková.

 

 

 

 

Partneři: Domanský, Mixit, Yacht, VT Project, Hl. město Praha
 
 
 
Více informací o závodě na: www.cere.cz

 

Starší články z kategorie Závody

23. Česká námořní rallye aneb Mistrovství ČR One-Design   Od 13. do 18. října ...

Po loňské účasti na lodi CAMBRIA se letos opět Viktorovi podařilo účastnit se v závodě klasick...

Ve dnech 4.-6. října se v Německém Essenu na Baldeneysee jelo Mistrovství Německa ve třídě 2.4...


Titul získala česká posádka Josef Sivý/ Zuzana Sivá (JO Slavoj Hluboká)  ...

Zobrazit všechny články


nahoru