Mistrovství republiky katamaránů

Dana Dvořáková | 02.10.2012

28. - 30. září 2012 – Lipno, Černá v Pošumaví

Do Černé v Pošumaví se na tento prodloužený víkend sjela celá špička českých katamaránů. Důvodem bylo mezinárodní mistrovství ČR v lodní třídě Tornado a závod kategorie Open Catamaran. Přestože byl závod vypsán na tři dny, vítr se dostavil až v neděli před polednem. Díky tomu se podařilo odjet celkem čtyři regulérní rozjížďky ve velmi slabém větru. Stupně vítězů suverénně ovládly dvě rakouské posádky následované Davidem Křížkem a Zdeňkem Adamem z CK FISCHER Sailing Teamu.

Na regatu přijelo 14 katamaránů třídy Tornado z České republiky, Německa, Rakouska a Polska a také 9 katamaránů třídy Open. V neděli tak konečně zaplnily vodní hladinu vícetrupé plachetnice a jejich barevné plachty. V první rozjížďce byl vítr velmi slabý a na krátké startovní čáře vznikla velká skrumáž. S tou si dobře poradil starší z rodiny Schönleitnerů, otec Manfred se svým kosatníkem G. Stronstorffem. Ti nakonec vyhráli první dvě rozjížďky. Naopak syn Michael Schönleitner s Philippem Rakuschanem ovládli následující dvě. Třetí příčku si po celý závod držel David Křížek se Zdeňkem Adamem. Pouze v první rozjížďce se na třetí místo dotáhli až v posledním kole a naopak v poslední spadli na třetí příčku z té druhé. Konečné pořadí bylo nakonec stejné, jako na mistrovství Německa. Jen syn Michael na shodu bodů tentokrát předčil svého otce.

V bojích o domácí tituly se po těsných soubojích na třetí místo propracovala posádka Míra Falta a Míra Chodora. Suverénní druhou příčku vybojovali bratři Pavlišové a třetí titul v řadě získává David Křížek a Zdeněk Adam. Tato posádka se zároveň stává vítězem v celkovém hodnocení Poháru ČR. Pro Davida Křížka je to navíc jubilejní 30. medaile z mistrovství republiky.

Czech national championships 2012
Lipno, Černá v Pošumaví – Tornado 14 lodí
(CZE, GER, AUT, POL)
  1. AUT 372 – M. Schönleitner a P. Rakuschan - EXITO
  2. AUT 377 – M. Schönleitner a G. Stronstorff - EXITO
  3. CEZ 686 – D. Křížek a Z. Adam – CK FISCHER

FOTO: Martina Barnetová
Alan Kučera – team PR
CK FISCHER Sailing Team

Starší články z kategorie Závody

Již ve středu 3.10. se můžete v 16:40 těšit na premiéru půlhodinového dokumentu o letošním MČR O...

28.09.2012 – 30.09.2012, Lipno – Černá v Pošumaví CTL 121346, CTL 121347

Alex Sadílek má opět bronz! Po loňském zisku bronzové medaile z Mezinárodního Mistrovství Německa...

Termín pro elektronické přihlášky do závodu COOC na Rozkoši, který se bude konat ve dnech 27. - 3...

15. - 16. září 2012, přehrada Seč – Ústupky CTL 121914

Zobrazit všechny články


nahoru