Mistrovství světa LT Cadet 2015

Dana Dvořáková | 10.08.2015

Od soboty 1. srpna do pátku 7. srpna se konalo na italském Lago di Garda 49. mistrovství světa lodní třídy Cadet

Na startu se sešlo 58 lodí ze 12 zemí, dalších 62 lodí se registrovalo do Promotional Fleet. Českou republiku reprezentovaly tři posádky: z YC Neratovice Max Stejskal s Adamem Hudcem a Zuzana a Eliška Vychovy a jedna posádka Jachtklubu Toušeň – sourozenci Sára a Tadeáš Tkadlecovi. Úvodní Practice Race musela závodní komise zrušit krátce po jejím startu kvůli nedostatku větru. V následujících dnech se vrátilo termické proudění - odpolední Ora - a závodníci odjeli během pěti závodních dní všech 12 plánovaných rozjížděk.

Rozjížďka, Lago di Garda

Před odpočinkovým dnem, tj. po odjetí osmi rozjížděk, bylo průběžné pořadí následující: 15. Sára a Tadeáš, 17. Zuzana a Eliška, 28. Max s Adamem. Po 12 odjetých rozjížďkách si titul mistrů světa odvezla australská posádka, následovaná britskou dvojicí, třetí místo vybojoval ukrajinský tým. České posádky dosáhly nejlepšího umístění za poslední roky, každé z nich se podařilo zajet v rozjížďce umístění v Top10 – Zuzana s Eliškou byly 9. ve druhé rozjížďce a 10. v osmé rozjížďce, Max s Adamem měli nejlepší umístění ve čtvrté rozjížďce, kdy si zapsali 8. místo, Sára s Tadeášem přidali stejné umístění v šesté rozjížďce. V celkovém hodnocení dosáhly těchto výsledků: 17. Zuzana s Eliškou, 24. Sára s Tadeášem a 26. Max s Adamem.

Návrat do loděnice klubu Fraglia Vela Riva

Český tým na MS LT Cadet 2015, zleva Adam Hudec, Max Stejskal, Tadeáš Tkadlec, Sára Tkadlecová, Zuzana Vychová, Eliška Vychová

Průvod při ukončení mistrovství světa, Riva del Garda (zleva Eliška, Zuzana, Sára, Tadeáš, Max)

Závěrečná ceremonie, hostitelský klub Fraglia Vela Riva (zleva Adam, Max, Tadeáš, Sára, Zuzana a zády s českou vlajkou Eliška)

Velké poděkování patří trenérovi Tondovi Mrzílkovi, který naše závodníky vedl a předával jim mnoho cenných zkušeností nejen během MS a několika tréninkových dnů před zahájením mistrovství. S velkou dávkou trpělivosti a obětavosti se jim věnoval také při přípravných soustředěních. Velký dík patří rovněž Zdeňkovi Parůžkovi, předsedovi ALT Cadet, který svým nasazením přispívá k tomu, že v ČR LT Cadet stále úspěšně funguje a neztratí se ani v mezinárodním srovnání. Zásluhy nelze samozřejmě upřít rodičům, kteří zajišťují organizaci účasti na závodech i soustředěních a hradí velkou část nákladů.

Jubilejní 50. MS LT Cadet bude v argentinském Buenos Aires v prosinci 2016, ME bude hostit v létě příštího roku Maďarsko.

Výsledky MS Cadet 2015, Riva del Garda:

1. Sam Abel/Hugo Allison, AUS 9531

2. Archie Penn/Hazel Whittle, GBR 9983

3. Yehor Samarin/Maksim Remez, UKR 9855

--

17. Zuzana Vychová/Eliška Vychová, CZE 9507

24. Sára Tkadlecová/Tadeáš Tkadlec, CZE 9773

26. Max Stejskal/Adam Hudec, CZE 9693

Odkaz na výsledky: http://www.cadet2015.com/results

Jitka Tkadlecová

Starší články z kategorie Závody

Závod plachetnic „MLADÝ VÍTR – 2.pokus“, který se bude konat v termínu 15.- 16....

Mistrovský titul získala česká posádka CZE 554 - Sivý Josef / Moucha Pavel

Závod CTL 152416, Beskydská regata (8. – 9. 8. 2015) se z technických důvodů ruší

Ve dnech 17. až 24.7. se uskutečnilo ME Laser 4,7 v Gdyni. Závodu se zúčastnili členové SCM Laser...

Veronika Kozelská Fenclová těsně za desítkou. V dánském Aarhusu se 19. do 24. 7. jelo mistrovstv...

Zobrazit všechny články


nahoru