MS Santander 2014 – Veronika Kozelská-Fenclová průběžně druhá

Dana Dvořáková | 16.09.2014

Lenka Vydra-Šmídová popisuje úterní dění na MS v Santanderu

Vzhledem k tomu, že počet dosud odjetých rozjížděk znatelně zaostává za plánem, a že některé třídy se dělí o závodní okruh, bylo nutné začít dnes se závoděním co nejdříve. Vítr byl dnes díky bohu o něco silnější a tak se začalo startovat kolem 12h.

Kvalifikace před dělením do finálových skupin byla na tomto MS zúžena na pouhé 2 dny (např. u Laseru jen 4 rozjížďky s jednou škrtačkou), což je podle mého názoru, zvlášť ve slabém větru neregulérní a zvlášť u závodu, který je zároveň kvalifikací na OH (kvalifikační místa na OH budou výhradně ve zlatých skupinách jednotlivých tříd).

470 - 3. a 4. kvalifikační jízda

I dnes se děvčatům dařilo, ve 3. jízdě dojely jedenácté, ve 4. až 25., ale po škrtání 25. místa jdou do zlaté finálové skupiny, kde se bude dál bojovat o kvalifikační místa na OH.

Finn - 1. a 2. rozjížďka - Závodníci čekali na vítr kolem sedmi hodin a odjeli pouze jednu jízdu. Odstartovali i druhou, která ale byla zrušena. Ondřej Teplý začal regatu velmi dobře 13. místem. Michal Maier je na 45. místě a Tomáš Vika na 61. místě.

Radial - zlatá skupina také odjela pouze jednu rozjížďku kvůli nestálému větru. Veronice podmínky opět sedly, dojela třetí, celkově je na 2. místě!

Markéta je po dnešku na 52. místě.

Laser stříbrná skupina – Viktor Teplý je na 67. místě a Štěpánovi Novotnému náleží 98 pozice.

49er – bratři Cejnarovi jsou na 76. místě

RSX - Karel Lavický se po pěti kvalifikačních rozjížďkách ve slabém větru pohybuje kolem 70. místa, sám hodnotí svůj výkon jako smolný, nevycházela mu hlavně křídla na stoupačku.

Ze Santanderu Lenka Vydra-Šmídová, 16. 9. 2014

Starší články z kategorie Závody

VV ALT RS rozhodl o přesunutí koeficientu 3C ze závodu CTL 141122 - Mem. Burgermeistera na závod...

Report po prvních 4 dnech závodu:

Švestková regatta 14. 9. na Jesenici uzavřela letošní Český pohár. Vítězem poháru se stal Michal ...

Cadet Class World Championship 15. – 22. srpna 2014, Weymouth and Portland, Anglie

Posádka CZE 21 Jiří Hrubý – Tomáš Palkovský skončila na MS FD na 9. místě

Zobrazit všechny články


nahoru