Na loděnici Radava bylo opět živo...

Eva Skořepová | 17.08.2016

V minulém týdnu proběhlo na Radavské loděnici Yacht Clubu Písek opět soustředění malých jachtařů na lodích třídy Optimist.

Vyhlášení výsledků LT Evropa / 1.místo -Mirek Kraml, 2.místo - Ondra Kaiser, 3. místo - Tereza Kaiserová/ -všichni z Yacht Clubu PísekZa účasti 6 dětí mateřského klubu a 2 dětí z JO Spartak Modřany si děti užily jachtingu při intenzivním výcviku na vodě, na "suchém trenažeru"

i v klubovně a většina z nich je završila účastí na oficiálním závodě Optík regata /CTL 161329/, pořádaný mateřským klubem.

Výcvik vedli trenéři Josef Marek s asistenty Karlem Frýbortem a Mirkem Kramlem. V polovině týdne se připojil ještě zkušený

trenér Ondra Vrbický z JO Spartak Modřany. O žaludky i duševní pohodu všech se starala skvělá Daniela Šálková.

Po střídavě teplém i chladném počasí v průběhu týdne se na víkend vyčasilo a tak se Optík regata jela za optimálního počasí - polojasno, teplota 23-25°C.

a větru 3-5 m/sec.

Závod byl vypsán pro lodní třídy Optimist a Evropa s koeficientem 2. Zúčastnilo se 6 lodí třídy Optimist a 3 lodě třídy Evropa.

Všech 8 plánovaných rozjížděk se podařilo odjet již v sobotu a tak na neděli bylo dost času na vyhlášení výsledků, úklid lodí

i zabalení a cestu domů.

Závodící děti i rodiče, kteří jim přijeli fandit, si užili skvělou atmosféru závodů i slavnostní vyhlašování výsledků a slíbili, že příště přijedou zase.

Lze jen litovat, že na soustředění ani na závody nepřijeli závodníci z dalších jihočeských klubů ani jiných klubů....Tak snad příště.

Autor textu - Ing. Josef Marek, foto - Michaela Vrbická

Nástup závodníků LT Optimist i Evropa před vyhlášením výsledků

Vyhlášení výsledků LT Evropa / 1.místo -Mirek Kraml, 2.místo - Ondra Kaiser, 3. místo - Tereza Kaiserová/ -všichni z Yacht Clubu Písek

Vyhlášení výsledků LT Optimist /1.místo -Kryštof Friess, 2.místo - Jan Beringer, 3. místo - Max Maruš/ -všichni z Yacht Clubu Písek

Záběr z boje na vodě

Starší články z kategorie Závody

Pořadatelé z Rozkoše spolu s prezídiem ČWA zvou srdečně všechny závodníky na Mistrovství České re...

02.09.2016 – 04.09.2016, Lipno – Černá CTL:161336

Česká posádka Sivý Štěpán/Matoušek Ondřej vybojovala na MEJ PIrát bronzové medaile!

Na ČT sport je každé ráno k zhlédnutí sestřih jachtařských regat v Riu spolukomentovaný Lenkou V...

V době Olympijských her v Riu se také u nás uskutečnil krásný závod nejen po jachtařské stránce, ...

Zobrazit všechny články


nahoru