Navštivte muzeum windsurfingu

Eva Skořepová | 24.07.2022

Udělejte si výlet na malebný zámek Stránov u Mladé Boleslavi, kde je nyní v barokním špýcharu umístěna expozici Windsurfing muzea (stále jednoho ze dvou a stále jediného veřejnosti otevřeného muzea windsurfingu na světě).



Muzeum se do těchto prostor přestěhovalo na jaře letošního roku. Expozice na 250 m2 dnes představuje většinu podstatného z historie tohoto sportu a opravdu stojí za návštěvu. Lepší prostory pro prezentaci už windsurfing pravděpodobně nezíská. Expozice je během prázdnin přístupná v otevírací době zámku, ale na léto muzejník Tomáš vypsal několik sobotních termínů pro komentované prohlídky –  30. 7., 6. 8., 27. 8., 10. 9. a 30. 9.  


A co vás v muzeu čeká?


Muzeum Windsurfingu vás provede dějinami sportu, který se v osmdesátých letech minulého století stal životním stylem pro miliony lidí po celém světě a pro sto tisíc lidí u nás. 

 


V jediném muzeu windsurfingu ve střední Evropě uvidíte staré tovární komplety světových výrobců i unikátní domácí garážové výtvory a konstrukce, dobovou výstroj, výbavu i dokumentaci. V expozici si budete moci osahat oplachtěná prkna rekreačních uživatelů i profesionálních jezdců, nejjednodušší modely i opravdové závodní speciály. Můžete porovnat vývoj veškeré techniky a vybavení, módní trendy i slepé uličky, v rozmezí cca 30 let, u nás i ve světě. Sledujte příběh vzestupu a pádu, příběh sportu, který byl po čtvrt století světovým fenoménem a dnes se mu věnuje pár (tisíc) nadšenců.

 


 
100+ značek, 150 prken, 200+ plachet a tisíc příběhů.
Vítejte ve zlatých, barevných, dřevních časech největší slávy oplachtěného prkna. 
 
Více na: www.windsurfingmuseum.eu

Facebook – Starý windsurfy: https://www.facebook.com/jan.bezny.31


 
 

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Přihlaste se na soustředění, které proběhne v termínu 22.–28. 8. 2022 v Kempu Nechranice YC CE...

Od čtvrtka 23. 6. 2022 se na webových stránkách regaty můžete přihlásit na 26. Českou námořní ...

Zveme všechny mladé závodníky i diváky na Mistrovství Evropy třídy RS Feva – The Crown Cup – n...

Pozvánka na soustředění dětí a mládeže lodní třídy Optimist, které se uskuteční 2. - 8. 7. 202...

Přijeďte 18.–19. 6. 2022 na Brněnskou přehradu, do Jachtklubu Brno na Veletržní regatu, která ...

Zobrazit všechny články


nahoru