Nejúspěšnější sezóna Hebe IV

Eva Skořepová | 05.10.2016

Máme za sebou poslední závod na Hebe IV –Pohár slunce na 8 hodin a svedli jsme vítězný souboj s naším odvěkým rivalem Abrakadabra Jardou Sochorem.

Startovalo 29 lodí a my jsme zvítězili po celodenním boji o 30 m. Potvrdili jsme neporazitelnost na českých vodách.

Celkově se nám povedla sezona asi nejlépe v historii týmu Hebe, strávili jsme spoustu času na vylepšování lodě po nedojetých závodech v loňské sezoně. Zde nám největší impuls na dodělávky našeho prototypu dodal Milan Koláček po nešťastném závěru Cientomiglie na Gardě… Patří mu za to velký dík.

Všechny úkoly a práce na lodi, které jsme si před sezonou předsevzali, se nám podařilo splnit. Obrovský dík tady patří Vojtovi Komárkovi, který obětavě, postupně úkoly řešil a stále kontroloval stav lodě.

Na závody jsme byli soustředěni, vždy před závodem jsme vyjeli první na vodu, měli jsme dokonalé informace o lokalitách, počasí i soupeřích. Všechny závody byly odjety celkem bez stresových situací, sehraný, šlapající tým, na lodi většinou výborná, vítězná nálada. Prostě radost…..

V příloze výsledky- 6 x 1. místo, 2 x 2. místo a 1 x 12. pozice.

Naše posádka z ČYKu: Z. Sünderhauf , V. Komárek, D. Kovařík, Z. Jakoubek, J. Sünderhauf, J. Havelka, M. Rek, T. Záhora

Chci poděkovat celé posádce ZA VYNIKAJÍCÍ PŘÍSTUP, Davidu Heřmanskému a jeho společnosti Globtrex za úžasnou finanční a morální podporu, Jardovi Havelkovi a Rudlovi Holému za neutuchající podporu a povzbuzování a předsedovi oddílu Honzovi Šilhavému za gratulaci celému týmu. Nesmím zapomenout na Petra Fialu, který nám kormidluje nejtěžší závody a zároveň pracuje s námi na zlepšování jacht. dovedností i technickém stavu lodě.

Na příští rok plánujeme řadu úprav pro zlepšení jízdních vlastností hlavně na stoupačku, chceme rozšířit zahraniční závody ještě o Polsko, máme přislíbenu podporu Globtrexu i na příští rok. Fakt se na to vše těšíme.

Dále se nám podařilo rozjet na Orlíku Hebe školu jachtingu, je o to dost velký zájem, i některé celé týmy se chtějí připravovat na Hebe.

Ahoooj Zdenál

Přílohy ke stažení

  vysledky-hebe-2016.docx (15K)

Starší články z kategorie Závody

Návrh plachetních směrnic naleznete v příloze.

BRNO, 1. - 2. října 2016

CTL:161626 - O pohár města Štětí - přeložen na 15. 10. 2016 (jednodenní) CTL:161628 - O Exca...

Ve dnech 16. - 18. 9. jsme se s týmem vydali na plánovaný závod Evropského poháru na Attersee. Ve...

Závod O kuře na rožni CTL 162209 na vodní ploše Chomoutov je z technických důvodů přesunut na vod...

Zobrazit všechny články


nahoru