Olympijský festival v Mostě v číslech

Eva Skořepová | 25.09.2024

„Olympijský festival v Mostě je za námi a my bychom vám všem chtěli moc poděkovat za vaši spolupráci a nasazení v průběhu celé akce (dostáváme samé pozitivní ohlasy na vaše instruktory a zástupce sportovních svazů a klubů). Je nám jasné, že to bylo dlouhých a náročných 17 dní intenzivní práce a ne vždy to bylo jednoduché. Především díky vám se festival stal místem, které přitáhlo tisíce dětí a my doufáme, že díky tomuto projektu se alespoň část z nich zapíše do jednoho z vašich klubů,“ chválí projektová manažerka festivalu Tereza Doušová z Českého olympijského výboru.


 
 
Jachting byl jedním ze sportů, který se v Mostě představil. Celé organizace se skvěle ujal YC Baník Most, za což mu patří velký dík, stejně jako partnerovi jachtingu firmě Helly Hansen.

 

  
 
Kromě testovacích jízd pro širokou veřejnost na plachetnicích Optimist, RS Feva a RS Vision se v rámci festivalu konaly také tři závody – Olympiská regata třídy Optimist, Středoškolská liga a finále ICZ RODOP České jachtařské ligy na Melgesech 24.

 

 

 


 
V pátek 9. srpna na Olympijský festival zavítaly naše jachtařky-olympioničky – posádka 49erFX Zosia Burska a Sára Tkadlecová a windsurfařka Kateřina Švíková. Jejich autogramiáda společně s tenistkou Barborou Krejčíkovou a judistou Lukášem Krpálkem měla obrovský ohlas.

 

  


 
O jachting byl po celou dobu festivalu velký zájem, místa na plachetnicích se musela rezervovat dopředu. Kromě spousty dětí nebo celých rodin z celého Česka se svezly také různé osobnosti.

 

 


 
 
Více na www.olympijskyfestival.cz

 

 

 

 

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Prosíme kluby, asociace lodních tříd, další subjekty ČSJ i jednotliv...

V sobotu 14. září došlo vlivem tlakové níže Boris k rozvodnění řeky Opavy a Opavice. Krnov lež...

Z důvodu vyhlášeného 3. stupně povodňové aktivity na řece Dyji v okolí Novomlýnských nádrží, j...

Dne 10. 9. 2024 nás opustil Karel Mencl, legenda československého windsurfingu.

Teréři a trenérky, rádi bychom vás pozvali na sérii odborných přednášek, které se usku...

Zobrazit všechny články


nahoru