Ondřej Teplý bere na Kieler Woche stříbro

Eva Skořepová | 30.06.2019

Ondřej Teplý dnes vyhrál medailovou rozjížďku ve třídě Finn a posunul se tak na celkové druhé místo. Za vítězným Němcem Phillipem Kasueskem zaostal o pouhé dva body.


 

 

Tradiční jachtařský svátek v německém Kielu se letos konal již po 125. a české barvy na něm byly vidět! Nejdříve závodily neolympijské třídy.

 

 

 

Skvěle se předvedla posádka Jiří Hrubý a Roman Houdek, která ve třídě Flying Dutchman vybojovala za zcela suverénními Maďary Szabolcsem Majthényim a Andrásem Domokosem stříbro.

 

 

Ve třídě 29er závodili naši mladí reprezentanti. Nejlépe si z nich vedla posádka Jaroslav Čermák – Petr Košťál, kteří skončili na 54. místě ze 118 startujících. I oni stejně jako další naše posádky se nevyhnuly několika diskvalifikacím za předčasný start, takže přestože zajeli mnoho dobrých rozjížděk, jejich celkový výsledek není tak dobrý. Zastoupení jsme měli i ve třídách Evropa, Laser Radial Open a Laser 4.7.

 

 

 

 

Pak začaly závodit olympijské třídy. První dva dny byly slunečné a větrné, pak vítr zeslábl. Ondřej Teplý ve třídě Finn začal závod vítězstvím v první rozjížďce, po celou dobu se pohyboval na předních pozicích a do závěrečné medailové jízdy nastupoval ze třetího místa. Finálovou rozjížďku vyhrál a posunul se na konečné druhé místo. „Letošní Kiel nám nabídl překvapivě letní teploty, většinou je zde strašná zima, a zpočátku i příznivý vítr. Byl to příjemný závod,“ pochvaloval si Ondra, „škoda, že mi o dva body uteklo vítězství,“ dodal.

 

 

Začátek závodu se vydařil také posádce 49eruFX Dominice Vaďurové a Sáře Tkadlecové, která se tak probojovala do zlaté skupiny. Tam už to tak slavné nebylo, a tak skončila na 27. místě. Druhá česká posádka sester Živných se oproti jejich předchozím výsledkům také zlepšila, když vybojovala 37. místo z 53. startujících. Na Laseru Radial závodily Martina Bezděková a Klára Himmelová, na Laseru Standard při neúčasti Viktora Teplého, který se už stejně jako většina světové špičky připravuje na MS v Japonsku, jsme měli pouze juniora Vítězslava Moučku.

 

Kompletní výsledky ZDE

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Tradiční jachtařský svátek v německém Kielu je již v plném proudu. Letos se koná již 125. ročn...

Od 24. do 28. června se ve Francii konal Optimist European Championship 2019. Lukáš Kraus zaje...

Na lipně se konaly tradiční Lipno Marathon a také Mistrovstvství republiky třídy Catamaran Ope...

 Olympionik ve třídě laser Viktor Teplý si odskočil na neolympijskou třídu D-One. A vedl si sk...

Ondřej Teplý přijal pozvání svých kamarádů ze Slovinska, kteří jsou členy posádky na maxijacht...

Zobrazit všechny články


nahoru