Online seminář rozhodčích

Eva Skořepová | 09.03.2021

V sobotu 6. 3. 2021 proběhl jarní seminář rozhodčích, jako náhrada za tradiční seminář národních rozhodčích v Třemošnici. Tentokrát se vzhledem k epidemiologické situaci přesunulo vše do virutálního prostoru v MS Teams. V průběhu soboty navštívilo přednášky přes 70 účastníků.


Seminář byl zahájen "neveřejnou" částí, kde předseda komise rozhodčích Marek Pavlovský zhodnotil loňskou sezónu, představil novinky a změny pro sezónu 2021. Následovala prezentace Jana Blahoňovského, který podal informaci za odvolací komisi o odvolání Václava Brabce proti rozhodnutí protestní komise na České námořní rallye. Dále jednotliví členové komise rozhodčích prezentovali aktivitu a činnost rozhodčích v jejich regionu.


Veřejnou část zahájil svou prezentací Václav Brabec s přednáškou nazvanou "Calling OCS". Následovaly prezentace Lukáše Vavrly (Z mezinárodních závodů na předháňky) a Karla Luksche ( Návrat do historie aneb jak se změnilo rozhodování). Martin Soušek uvedl přítomné do problematiky rozhodování na vodě, tj. činnost umpires. Změny v dokumentech a jejich praktické dopady byly odpřednášeny Markem Pavlovským. Jednotlivé přednášky byly odděleny prezentacemi z významných závodů (MČR, Interpohár, ČJL) v loňském roce. Richard Waisser představil účastníkům web racingrulesofsailing.org. Od 16:00 proběhla interaktivní přednáška Vaška Brabce, kde účastníkům byly v první řadě osvětleny teoretické aspekty řešení protestů a následně si všichni vyzkoušeli vyřešit reálnou situaci.


Sobotní den uzavřeli dvě moderované diskuze. Té první se účastnili trenéři David Křížek, Štěpán Novotný a Nikol Staňková a srovnali české závody a závody v zahraničí.

 

 


Druhá moderovaná diskuze na téma "Budou rozhodovat i mladší ročníky" měla být apelem na všechny organizátory a zkušené rozhodčí, aby daly příležitost začínajícím rozhodčím. Zda-li se tomu tak doopravdy stane, můžete posoudit sami z nominací rozhodčích na letošní sezónu.

 

 


Všechny prezentace ze semináře najdete v příloze.

Za komisi rozhodčích, Václav Brabec

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Dne 2.3. 2021 odešel kapelník skupiny Citron a člen jachtařského TŘI SESTRY SAILING TEAMU Radi...

22. 2. 2021 odešel do jachtařského nebe náš dlouholetý člen a podporovatel Ing. Vladimír Blaže...

Zveme Vás na virtuální setkání rozhodčích ČSJ, které se uskuteční v sobotu 6.3.2021 od 9:00 pr...

Srdečně Vás zveme na on-line celodenní seminář Mariana Jelínka, známého především pro jeho vel...

9. února připravila Jachtařská akademie Českého svazu jachtingu unikátní přednášku hned dvou s...

Zobrazit všechny články


nahoru