OYC Prague River Race - Tisková zpráva ze závodu

Dana Dvořáková | 11.09.2017

OYC Prague River Race na Vltavě zná své vítěze. 10. září. 2017 – Od soboty do neděle 9. až 10. září 2017 se konal na Císařské louce na Praze 5 dětský závod v jachtingu OYC Prague River Race

Víkend 9. až 10. září 2017 patřil všem příznivcům jachtingu. Na Vltavě, pod Vyšehradem a v blízkosti Císařské louky, proběhnul mezinárodní závod OYC Prague River Race.

Závod byl vypsán pro lodní třídu RS Tera Sport. Do závodu OYC Prague River Race se přihlásilo neuvěřitelných 15 závodníků ve věku 8 – 15 let. Početné české a moravské posádky navíc rozšířili jezdci ze Slovenska. Sobotní přiznivé povětrnostní podmínky pak pořadatelům i závadníkům umožnily 5 půl-hodinových rozjížděk. Na závěrečnou dálkovou plavbu k železničnímu mostu pod Vyšehradem kvůli zhoršeným podmínkám nedošlo.


Výsledky se určovaly dle standardních pravidel, tj. podle součtu dojezdů. Lídrem prvního soutěžního dne a zároveň i celkovým vítězem se stal Matej Štefaničiak ze Slovenska, YC Orava. V těsném závěsu se pak za Matejem umístila trojice závodníků, se stejným bodovým součtem, pořadí pak určily nejlepší dojezdy závodníků. Na druhém místě se tak umístila česká závodnice Lucie Košatová z Českého Yacht Klubu. Terezie Kolářová z OYC Praha obsadila třetí místo. Všem závodníkům gratulujeme.

Doprovodný program OYC Prague River Race proběhla pod záštitou spolku Orthodocks Yacht Clubu a za finanční podpory Magistrátu hl. m. Prahy. Celou akci doprovázel pestrý doprovodný program. Více informací na stránkách klubu www.oyc.cz, na telefonu+420 604 174 739 nebo na Facebooku: www.facebook.com/oycmarinapraha. Dotazy můžete zasílat i na petra@oyc.cz.

ORTHODOCKS YACHT CLUB o.s Založila jej skupina mladých a aktivních říčních kapitánů, které baví trávit volný čas nejen na českých řekách. Ještě za první republiky byly v Praze desítky podobných aktivit spojených s vodou a proto se členové klubu rozhodli na tyto tradice navázat a umožnit široké veřejnosti užívat Vltavu a všech aktivit okolo ní k juniorskému plachtění.

Starší články z kategorie Závody

4. - 9. září 2017 se v Maďarsku na Balatonu konalo Mistrovství Evropy ve třídě Raceboard

Z důvodu nízké hladiny vody ve vodní nádrži Nové Mlýny a s tím spojeného vyššího rizika kolize lo...

Vyvrcholila sezona závodního windsurfingu a známe Mistry České republiky všech windsurfingových t...

Druhý srpnový týden se na Máchově jezeře uskutečnilo MČR v LT Star. Po peripetiích v minulých let...

Hydrologická situace na vodní nádrži Nové Mlýny III. je sice kritická, avšak organizaci a uskuteč...

Zobrazit všechny články


nahoru