Pohár YC Nechranice v lodních třídách ILCA 4, ILCA 6, RS 400, RS 500 a RS FEVA

Eva Skořepová | 26.09.2024

O víkendu 21. - 22. 9. 2024 se na Nechranické přehradě odjel pohárový závod v lodních třídách ILCA 4, ILCA 6, RS400, RS 500 a RS FEVA. Závod byl pro lodní třídu RS 400 vypsán jako Mistrovství ČR, nicméně mistr být vyhlášen bohužel nemohl.


Původně se mělo jednat o malý závod na závěr sezony pouze v lodních třídách ILCA 6 a Evropa, ale nepředvídatelné okolnosti vše změnily a je potřeba si pomáhat. Lodní třídy RS měly mít závod na Rozkoši, která byla kvůli opravám na podzim plánovaně během září vypuštěna a kvůli povodním během pěti dní zase napuštěna – změnit zpět to už ale nešlo.
 
Lodní třída ILCA 4 měla mít pohárový závod na Nových Mlýnech společně s Optimisty, kde byl závod zrušen z povodňových důvodů. Optimisti by se nám bohužel už na jeden okruh bohužel nevešli.

 

 

 

 
Protože se závodu zúčastnila poměrně nesourodá flotila lodí, vyžádalo si to nestandardní řešení závodní trati tak, aby bylo to co možná nejvíce vyhověno všem.
 
Byla postavena druhá návětrná boje a vytvořeny dva cíle tak, aby se dalo nezávisle startovat. V Teamu Yacht Clubu Nechranice byla vyhlášena pohotovost. Každý, kdo mohl přijel pomoci, aby vše proběhlo bez problémů. Počasí nám naštěstí přálo, a tak mohlo po sobotním zahájení závodu vyplout bezmála 100 lodí na vodu.

 


 
Celý víkend bylo krásné slunečné počasí a po poledni přišel také východní vítr 3-6 m/s, který umožnil odjet čtyři plánované rozjížďky pro všechny lodní třídy.
 
I přes to, že podmínky na vodě byly téměř ideální, o bezpečnost na vodě se postarala místní skupina VZS ČČK ve spolupráci s pořadatelem závodu a trenéry.

 

 


 
V k večeři nechyběl tradiční řízek s bramborem, následně pokračovala volná zábava až do nočních hodin.
 
V neděli nás dle předpovědi vítr již bohužel nenavštívil, proto byl závod po dohodě se zástupci lodních tříd ukončen a ve 13.30 byli vyhlášeni nejlepší.
 
 
Výsledky:
 

 

 

 

Kompletní výsledky: https://www.sailing.cz/vysledky/241626

 

Po ukončení závodu proběhlo vyhlášení pohárových soutěží v lodních třídách RS400, RS500 a RS FEVA.


 

Na závěr bych rád poděkoval všem, kdo s organizací tohoto závodu jakkoliv pomohl – teamu člunařů a rozhodčích YC Nechranice, VZS ČČK, rozhodčím a JURY a především závodníkům, že si přijeli užít závody a slunečný víkend do našeho klubu na Nechranickou přehradu. Rád bych Všem poděkoval za super víkend. Je radost se s Vámi vidět u vody a užít si pohodu a přátelskou atmosféru.
 
Těšíme se na Vás na jaře.
 
Za Team YC Nechranice Jiří Himmel

 

Fotky ze závodu od Petra ČEPELY: https://ycnechranice.cz/fotky/pohar-yc-nechranice-iv-2024


 

 

Starší články z kategorie Závody

Letošní ročník byl opravdu vydařený. Velkou radost všem udělala i mezinárodní účast díky maďar...

20. ročník IT Regatty začal v sobotu 15. 9. příjezdem závodníků. Po větrné tréninkové neděli s...

Mistrovství Evropy třídy Fireball se konalo v Itálii v Maccagnu na Lago Maggiore. Podařilo se ...

V pondělí 16. 9. ráno byl odstartován z německé mariny Kühlungsborn již 12. ročník jachtařsky ...

...rozhodl zrušit Mistrovství České republiky – Eurocup CTL 241320 lodní třídy FD

Zobrazit všechny články


nahoru