Pozvánky na jachtařské akce

Dana Dvořáková | 09.04.2015

Níže naleznete informace ke třem jachtařským akcím

DEN OTEVŘENÝCH DVĚŘÍ DĚTSKÉHO JACHTINGU NA VLTAVĚ

Kdy jindy se pustit do nového sportu než na začátku sezóny? V sobotu 11. dubna proběhne na Císařské Louce v Praze 5 den otevřených dveří jachtařského klubu Orthodocks v rámci školy jachtingu pro děti. Během celého dne bude pro návštěvníky zajištěno stravování i parkování. Od 10 do 16 hodin si návštěvníci mohou zdarma vyzkoušet jízdu na plachetnici pod dohledem odborných instruktorů. Kurzy, které jachtklub pořádá, jsou určeny všem dětem, ať už se chtějí naučit úplným základům nebo navázat na své dosavadní zkušenosti. Den otevřených dveří předchází tréninkům, v nichž mohou zájemci pokračovat každý den odpoledne od dubna až do října. Tréninky jsou určeny dětem od 6 do 15 let. Cena měsíčního kurzu je od 3 000 Kč a dvouhodinové tréninky jsou dvakrát týdně.

„Všichni, kdo chtějí přijít a strávit spolu s dětmi pěkný den, jsou srdečně zváni! Vstup je zdarma a dostat by se mělo na každého”, říká Petr Fiala, prezident Orthodocks Yacht Clubu. Možné bude také vyzkoušet si golf, míčové hry a další sportovní aktivity. Stravování je po celý den zajištěno v místní restauraci.

Více informací na www.oyc.cz, 608 220 204 nebo na www.facebook.com/oycmarinapraha

PRAŽSKÝ TOČÁK

Každou středu se od 17 hodin můžete zúčastnit otevřeného jachtařského závodu Pražský Točák. Yacht Club CERE zve na závody všechny pro všechny fanoušky jachtingu. Jsou otevřené pro všechny lodní třídy, pro všechny věkové kategorie, pro muže i ženy. Na místě si můžete půjčit klubové plachetnice nebo závodit na vlastní lodi. Registrační poplatek je na každou klubovou regatu 250 Kč/ osoba (zahrnuje půjčení lodě + zajištění organizace závodu).

Více informací a registrace k závodům na www.cere.cz/cz/stredecni-zavody.html

VELKÁ CENA LIPNA a LIPNO MARATON

Tradiční zahájení závodní jachtařské sezony na Lipně proběhne o víkendu 25.–26. 4. v Lipně nad Vltavou. Bude se tu konat Český pohár tříd RS Feva, RS Open a Splash a regionální pohár skifů RS700 a dětských Cadetů. Závodu bude předcházet páteční trénink třídy RS Feva pod vedením úspěšného českého jachtaře Milana Hájka. Po celý víkend bude možné testovat skify RS700. Další akcí zde bude 30. 5. Lipno maraton, letos již 15. ročník. Na startovní čáře uvidíte desítky atraktivních plachetnic – katamarany, trimarany, kajutové i malé třídové plachetnice. V 10 hodin se startuje před Marinou Lipno za každého počasí. Točná bóje je umístěna před jachtklubem Černá v Pošumaví na úrovni majáku při vjezdu do přístavu asi 70 m od břehu a cíl je před Loděnicí Lipno. Přijeďte se na Lipno svézt na lodi nebo se na jachting nebo alespoň podívat.

Více informací http://lodenicelipno.cz/


Pokud máte zájem o hi-res fotky nebo video, neváhejte se na mě obrátit.

Eva Skořepová

PR manažerka Českého svazu jachtingu

e-mail: eva@skorepova.com

mobil: +420 602 124 289

www.sailing.cz

Foto archiv ČSJ

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

25. 04. - 26. 04. 2015, Lipno nad Vltavou, YC Lipno nad Vltavou CTL 151304

11. - 12. 4. 2015, Štětí, Labe - YachtClub SK Štětí. V lodních třídách Optimist a Laser 4.7 CTL ...

Již ani ne za dva týdny je na programu jubilejní 20. ročník Toušeňského poháru. Jede se o víkendu...

Výkonný výbor ČSJ navrhl do projektu Sport v okolí kluby, které mají systém výchovy dětí nebo pob...

14. 03. - 15. 03. 2015, Vltava pod Vyšehradem, ř.km 55,6-58; ČYK, Praha CTL 151101

Zobrazit všechny články


nahoru