Přijeďte na Olympijský festival u jezera Most

Eva Skořepová | 21.07.2024

Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. července do 11. srpna a ve stejný termín bude probíhat i Olympijský festival u jezera Most. Mezi 50 sporty, které si bude možné na místě vyzkoušet, bude i jachting. Olympijský festival u jezera Most začíná už 25. července velkolepým slavnostním zahájením.



Jachtklub Baník Most bude pro Český jachting zajišťovat celou akci. Kromě testovacích jízd pro širokou veřejnost na plachetnicích Optimist, RS Feva a RS Vision se v rámci festivalu budou konat i tři závody: Regionální pohár Čechy třídy OptimistStředoškolská liga na lodích RS Vision a finále ICZ RODOP České jachtařské ligy na Melgesech 24.

 

 

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet více než 50 sportů, mezi nimiž je i jachting. Ve fanzóně pak všichni společně vytvoří při povzbuzování českých sportovců nejlepší atmosféru v Česku, a navíc budou mít možnost některé olympioniky přivítat bezprostředně po návratu z Paříže. Všechny tři jachtařky – posádka skifu 49erFX Zosia Burska a Sára Tkadlecová a windsurfařka Kateřina Švíkovádorazí na Festival 9. srpna.

 


 
Tvářemi Olympijského festivalu 2024 u jezera Most jsou úspěšní čeští olympionici oštěpařka Barbora Špotáková a skifař Ondřej Synek. Kromě toho, že oba mají doma tři olympijské medaile, tak se teď mohou pochlubit i vlastními patrovými autobusy s unikátním polepem. Mostecký dopravní podnik zřídil novou linku číslo 16, která spojuje centrum města právě s jezerem Most. Z hlavního náměstí se tak dostanete na oblázkovou pláž za pár minut.

 

 


Olympijský festival se vrací po osmi letech opět k jezeru. V roce 2016 slavil velký úspěch Olympijský park Rio Lipno v jižních Čechách. Tentokrát festival zakotví u druhého nejčistšího jezera v Česku, které bylo pojmenováno na památku zbouraného historického města, jež muselo ustoupit ve druhé polovině 20. století těžbě uhlí a stálo právě v místech dnešního nově vzniklého jezera.
 


Poprvé budou mít návštěvníci možnost ubytovat se a přespat přímo v areálu Olympijského festivalu v Olympijském kempu v komfortních stanech pro dvě, pět nebo sedm osob. Přijet mohou i vlastním obytným autem nebo s karavanem. Ubytování je třeba si předem rezervovat zde: https://www.olympijskyfestival.cz/cs/ubytovani

 

 

Pokud chcete zažít atmosféru olympijských her v Paříži se vším všudy i bez cesty do Francie, přijeďte k jezeru Most na Olympijský festival. I tam se totiž bude hrát plážový volejbal, a dokonce i závodit na plachetnicích s výhledem na Eiffelovu věž. Tak neváhejte a přijeďte fandit nejen našim jachtařkám!


Všechny informace a program naleznete na www.olympijskyfestival.cz

 

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Přijeďte s dětmi na parádní závod na Nové Mlýny do Pavlova – na Mistrovství České republiky v ...

Mít čistou a naleštěnou loď by mělo patřit k základním dovednostem každého jachtaře. Mohou k t...

Na tradičním soustředění Českého Yacht Klubu třídy Optimist, které se koná od 3. do 17. srpna ...

Školení trenérů III. třídy a asistentů trenérů se uskuteční v průběhu září nebo října (jeden v...

Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. července do 11. srpna a ve stejný termín bude prob...

Zobrazit všechny články


nahoru