První závod a první pódium pro KRABA team

Eva Skořepová | 02.10.2024

Poslední zářijový týden se na Balatonu konal předposlední závod této sezóny v rámci série 49erFX Eurocup open series. Zároveň to byl první závod pro českou posádku Lukáš Kraus (YC CERE) a Ondřej Baštář (Lokomotiva Plzeň) v této lodní třídě.



 
Závod trval čtyři dny od čtvrtka do neděle. Bohužel kvůli velmi silnému větru přes 30 uzlů se první den nepodařilo vyjet na vodu. Druhý den už foukal krásný stabilní vítr o síle 6–12 uzlů a podařily se odjet čtyři rozjížďky. Hned první dvě rozjížďky naše posádka vyhrála a zbylé dvě dojela na třetím a druhém místě. Což znamenalo průběžné 2. místo na shodu s prvním. Třetí den byly ale podmínky opět nepříznivé tentokrát kvůli slabému větru, a tak se podařilo pouze odstartovat, ale žádná rozjížďka nebyla dokončena. Poslední den byl opět větrný, a tak se odjela pouze jedna rozjížďka.

 


 
Jelikož to byla naše první regata na 49eruFX, jsme s výsledkem velmi spokojeni, přestože víme, že tu nebylo mnoho posádek, ale když vezmeme v potaz, že slovinskou posádku, která byla 3. na MEJ 2024 jsme s přehledem porazili v našem prvním závodě, tak to nám dělá ještě větší radost a žene nás to kupředu. V půlce října nás čeká poslední Eurocup na Gardě a pak už zimní příprava na sezónu 2025.
 
Tak nám fanděte!!

 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Od 19. do 22. září se na maďarském Balatonu konal závod Eurocupu třídy 29er, kterého se zúčast...

Na startu bylo 286 závodníků z 8 států. Odjelo se 10 náročných rozjížděk za silného větru a na...

Ve dnech 13.-15. 9. se ve slovinském Koperu sešlo 128 závodníků z 20 zemí na dalším závodě Eur...

V pátek 7. září se u rakouského jezera Attersee sešlo 107 jachtařů ze 14 zemí, aby se zúčastni...

Mistrovství Polska třídy ILCA 6, které se konalo v posledním týdnu prázdnin v Puckém zálivu, s...

Zobrazit všechny články


nahoru